Hírek

2005.02.28. 00:00

Lassan készül el az új sportkórház

Az eredeti tervek szerint tavaly el kellett volna készülnie az Országos Sportegészségügyi Intézet új épülettömbjének.

Kováts Antal

Bizakodik Berkes István (54) igazgató-főorvos, hogy intézménye jövőre már megfelelő tárgyi feltételek közt láthatja el nemzeti feladatait. Az 1990-es évek elején fogalmazódott meg, hogy a XIX. század végén, Hauszmann Alajos építész tervei alapján készült, mára korszerűtlen épületeket újra kell cserélni. Egy 1996-os elképzelés részleges fejlesztést irányzott elő, részben önerőből.

E célra a Sportkórház 1998-ban közel egymilliárd forintért eladta területének egyharmadát. Berkes doktor főigazgatót 2000-ben nevezték ki, utána született a döntés, hogy költözzön egészében új épületbe az intézet.
A 2002-es ütemezés a 2004-es olimpiai évet jelölte meg az átköltözésre. Akkor az anyagi fedezet is biztosítottnak tűnt. A H alakúra tervezett tömb megépült első részén még dolgoznak.

Szűkös források

– Megnyugtató, hogy az építkezés nem állt le. A költségvetés idén 115 millió forintot hagyott jóvá az építésre. Ez kevés. Keressük, miként gyorsítható fel a befejezés és biztosítható a gazdaságosság. Addig is dolgozunk, egyre nehezebben. Biztató Rácz Jenő egészségügyi miniszter elkötelezettsége – mondta Berkes professzor. Ez azt is jelentheti, hogy ha késve is, de az eredeti terveknek megfelelően végül minden a helyére kerülhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!