Hírek

2005.02.08. 00:00

Lebontják a közkedvelt Duna-parti büfét

Zsidai Péter

Dunakeszi vagyongazdálkodási bizottsága a hónap közepén dönt a Rév Büfé sorsáról. Információink szerint várhatóan nem hosszabbítja meg az üzemeltetővel a bérleti szerződést.

A Duna-parti büfé nyáron igen kedvelt a kisebb keresetűek és a horányi révhez igyekvők körében. A bizottság 2003 elején egyhangúlag jóvá is hagyta, hogy a megnövekedett forgalom miatt kibővítsék. A kész tervek azonban nem valósultak meg. 2003 őszén Tolnay Rita megvásárolta az étkezde mögötti egyik ingatlant, amire Erdész Zoltán fideszes alpolgármester holtig tartó haszonélvezeti jogot szerzett.

A földhivatali bejegyzés után a szakbizottság megváltoztatta véleményét. 2004-ben már félévenként kellett hosszabítani a bérleti viszonyt, amit év végével felmondtak. A leendő Duna-parti kerékpárút nyomvonalára hivatkoztak. Cikkünk írása közben megkerült az eltűntnek hitt terv. E szerint a nyomvonalra már nem hivatkozhatnak. Az ugyanis a büfé alatt halad.

A haszonélvező

Erdész Zoltán kérdésünkre elmondta, nincs köze az eljáráshoz. A haszonélvezeti jog miatt szándékosan zárta ki magát a bizottság munkájából. Asztalos Armand (MSZP) képviselő szerint Erdészék kilátását zavarta a büfé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!