Hírek

2005.02.26. 06:45

Még a Bayern is veszteséges

Hegyi Áron

Katasztrófálisnak minősítették a 2003–04-es Bundesliga-szezont a német elsőosztályú klubok. Szinte mindegyikük tetemes adósságot halmozott fel, annak ellenére, hogy egyaránt nőttek a jegyeladások és a támogatóktól befolyó összegek. Általános meglepetésre még a leghíresebb és leggazdagabbnak tartott klub, a Bayern München is veszteséggel zárt. Saját bevallásuk szerint 3,4 millió eurót buktak az előző szezonban. Persze nagy baj nincs, a bőrnadrágosok 150 millió eurós jegyzettőke fölött rendelkezhetnek.
Szintén nem kétfillér az adóssága Herthának (18,26 millió),  a Stuttgartnak (8,26 millió),  a Kaiserslauternnek (6,9 millió) és a Nürnbergnek (2,3 millió).
A legnagyobb bajban azonban a két Ruhr-vidéki klub, a Dortmund és a Schalke 04 van. Előbbiek 27,2 millió eurós hiányt ismertek el, és könnyen lehet, hogy jövőre nem kapják meg  a bajnoki induláshoz szükséges licencet. A királykékeknek ettől nem kell tartaniuk, de ők sem lehetnek büszkék 110 millió eurós tartozásukra. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!