Hírek

2005.03.07. 00:00

A polgármester lett a bűnbak

Nagy Vajda Zsuzsa

A zuglói költségvetés több mint háromnegyedéből kötelező feladatokat teljesít az önkormányzat. A fennmaradó összegeket a polgármester és a képviselő-testület másképpen hasznosítaná. – A kerületben a legfontosabb a közbiztonság és a köztisztaság, mert a polgárok életére ez hat a legjobban. A jelenlegi gazdasági helyzetben kisebb intézkedésekkel tudunk javítani az emberek életminőségén. Javaslataim első sorban a törődés és nem a pénz kérdései – mondta Rátonyi Gábor fideszes kerületi polgármester. Nehezményezi, hogy a szocialisták nem támogatják elképzeléseit.

Az MSZP frakcióvezetője elfogadhatatlannak tartja, hogy a költségvetés-előterjesztésben azok a tételek is szerepelnek, amelyeket korábban már leszavaztak. Lévai Sándor szerint a kötelező önkormányzati feladatok színvonalas ellátását kell biztosítani. – Nem tartjuk megvalósítható céloknak Rátonyi úr alábbi javaslatait és nem is támogatjuk őket – mondta. A térfigyelő kamerák felszerelésében és a civil szervezetek támogatásának a növelésében valószínűleg egyetértenek a felek.

Előterjesztések

A polgármester javaslatai:

- Önálló közterület-felügyelet létrehozása

- Segély a szülőknek

- Támogatás a hátrányos helyzetűeknek

Szocialista módosítások:

- A Zugló kapujának nevezett szökőkútrendszer felújítása

- Több pénz az informatikai rendszerre

- Nagyobb összeg az utak felújítására

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!