Hírek

2005.03.05. 08:05

Amerikából jött, feketezenét hozott

Nem esik az alma messze a fájtól – mondják. Ez a Király család esetében is igaz. Hiszen Linda és öccse is szülei pályáját folytatják.

Szilágyi Ágnes

[caption id="" align="alignleft" width="213"] Király Viktor (balra) és Szurdi Tamás első lemezével rukkol elő
[/caption]Király Linda (22) születésnapjára az egész családja Londonba repült. Ott sikerült utolérni a fiú ikertestvérei közül Viktort (20) is. Az énekesnő két öccse sokáig tiltakozott az ellen, hogy szülei egykori, illetve nővérük mostani énekesi pályáját válasszák. A fiúk közül a tíz perccel fiatalabb Viktor mégis a Gór Nagy Mária Színitanodában tanul. Most pedig lemezkiadására készül, méghozzá Gór Nagy Mária fiával, Szurdi Tamással. Viktor és Tamás, a szerzőtársak egyszer a hegyi buszmegállóban találkoztak, beszélgetni kezdtek. Végül betértek a Király családhoz, és leültek zenélni. Így születtek meg a dalok. Viktor írja a szöveget, a zene pedig közös munka. Tizenhat dal készült el – meséli Viktor. A stílusról azt mondja: feketezene.

 

Király Viktor másodéves a színitanodában. Tervei között szerepel, hogy Londonban is beiratkozik az egyik színiiskolába. Hiszen születése percétől angolul beszél, a magyar szavakat még most is kicsit furcsán ejti. Arra a kérdésre, hogy színész vagy zenész lesz-e, még nem tud válaszolni. Először jelenjen meg az első CD, majd utána kiderül – válaszolta.

Énekeltek már hárman is

Király Linda: „Évek óta kapacitálom az öccseimet az éneklésre. Benjaminnak is isteni a hangja. Viktornak pedig olyan egyedi, hogy olyat még nem is hallottam! Énekeltünk már hárman együtt, de a dal még csak félkész. Szórakozásként, bár még akármi lehet belőle.”

Király Viktor

New York, 1984. március 29.

Jelenleg a GNM Színitanodában tanul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!