Hírek

2005.03.31. 00:00

Átjátszották a kispesti tévéstúdiót

Jól járt az vállalkozás, amellyel közbeszerzési eljárás nélkül kötött szerződést a kispesti önkormányzat a helyi tévé üzemeltetéséről. A cég ügyvezetője azonos az önkormányzati újság kiadójának ügyvezetőjével.

Vajta Zoltán

A társaságnak heti kétszer másfél óra műsort kell sugároznia. Közvetíti a testületi ülést és a polgármesteri fogadóórát csaknem 20 millió forintért.
A vállalkozás akár máshova is készíthet műsort az ellenzék szerint 155 millió forint értékű tévéstúdióban. Még bérbe is adhatja a 400 négyzetméteres épület felét. A technikai berendezések karbantartását, javítását, pótlását az önkormányzat állja. A kerület tíz oldal ingyenes hirdetési felületet kaphat a képújságban. Az ellenzék szerint legalább harminc oldalra van szükség a lakosság tájékoztatásához.

Balaton Péter, a Polgári Kerekasztal Kispestért és Wekerléért képviselője szerint az önkormányzatot kár éri az üzlettel. Nem véletlen, hogy a közbeszerzési tanács elnöke eljárást indított az üggyel kapcsolatban.

Állítólag jó üzlet

Gajda Péter alpolgármester szerint jó üzletet kötött az önkormányzat. A kispesti tévé 50 millió forintos üzemeltetése mostantól feleannyiba kerül, mint korábban. Az ellenzék szerint viszont csak a korábbi szerződés megszüntetése 23,5 millió forintot visz el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!