Hírek

2005.03.17. 09:24

Bajevszkinek egy perc sem kellett a gólhoz

Pokoli hangulatot ígértek, s a szurkolókra valóban nem lehetett panasz. Régi rangadókat idéző lelátókép fogadta a csapatokat, 15 ezer néző gyűlt össze Diósgyőrben a Ferencváros vendégjátékán.

Szabó Tamás

A zöld-fehérek már az első percben gólt szereztek. A hazaiak kapusa, Uray csúnyán aláfutott egy beadásnak, Botis az ötös sarkáról kapura fejelte a labdát, amelyet Sowunmi segített a hálóba (0-1). Három perccel később a gyors hazai kontra végén Mogyoródi balról, nyolc méterről tüzelt, Szűcs fölé ütötte a labdát. A 19. percben már a ferencvárosi kapus sem segített. Jobbról lőtt szabadrúgást a Diósgyőr, a labda átszállt a túl-oldara, onnan Vitelki középre fejelte, majd Siminic öt méterről
a hálóba küldte (1-1). Az egyenlítést követően a Ferencváros volt aktívabb, de igazi helyzetet nem tudott kialakítani. Nem úgy a hazaiak, akik a vezetést is megszerezték. A 41. percben Mogyorósi jobbról ívelt középre, Mogyoródi tisztán érkezett, és öt méterről előrevetődve a hálóba fejelte a labdát (2-1).
A szünet után sokáig nem látszott a Ferencvároson, hogy hátrányban lenne. Nem pörgette fel a játékot, Lipcseiék nyugodtan terelgették a labdát. Meddő fölényben voltak, ötlettelenül támadgattak. Ettől függetlenül a 70. percben egyenlítettek. Újabb pontrúgást követően Sasu fejelt a bal oldalon érkező Rósa elé, aki az ötös sarkáról félmagasan a rövid sarkot vette célba, Uray beleütött a labdába, amely a jobb felső sarokba vágódott (2-2). A hazaiak kapusa a második ferencvárosi gólban is tevékeny részt vállalt, ha nem vetődik el, akkor éppen mellbe találja Ró-sa kísérlete... Az egyenlítést köve-tően végre felpörgött a játék, itt is, ott is helyzetek alakultak ki. A 83. percben a vendégek újabb gólt szereztek. Huszti balról passzolt középre, Rósa továbbtolta a labdát, Uray kapus minden ok nélkül elvágódott, Bajevszki érkezett és középről két védő mellett passzolt a hálóba (2-3).
Bajevszki nyerő cserének bizonyult, a gól előtt egy perccel Penksa helyére állt a csapatba. László Csaba edző húzása három pontot eredményezett a Ferencvárosnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!