Hírek

2005.03.18. 00:00

Bírálatot kapott Brüsszel

BAMA

Megtartotta alakuló ülését a Magyar Európai Parlamenti Képviselők Fóruma Brüsszelben. A képviselők megegyeztek abban, hogy a négy parlamenti párt delegációjának vezetői havonta egyszer megbeszélést tartanak, és a fórum legalább negyedévente egyszer teljes létszámmal összeül.
A huszonnégy magyar európai parlamenti képviselő egységes álláspontot foglalt el Horvátország tagfelvétele ügyében. Szerintük déli szomszédunk sorsát nem lehet egyetlen ember, a háborús bűnökkel vádolt, bujkáló volt horvát tábornok, Ante Gotovina helyzetétől függővé tenni. „Horvátország nem lehet Gotovina áldozata.”
A Zágrábbal folytatandó csatlakozási tárgyalások megkezdésének elhalasztása „rendkívül rossz üzenet nemcsak a horvát lakosság, hanem az Európai Unió összes polgára számára”. Az EU amiatt döntött úgy, hogy elhalasztja a csatlakozási tárgyalások megkezdését, mivel Zágráb nem képes letartóztatni és kiadni a hágai törvényszéknek a háborús bűnökkel gyanúsított tábornokot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!