Hírek

2005.03.07. 06:13

Egy útlevél és vízum nem nyitja ki a pénztárt

Szinte minden bank nagy hírveréssel reklámozza kedvező feltételekkel kapható privát kölcsöneit. Mivel néhány korábbi magánügyem rendezéséhez, az újabbak megnyitásához egy nagyobb összegre lenne szükségem, gondoltam, egy ilyen pont jól jönne most nekem.

BAMA

Nyakamba vettem hát a bankokat. Nem dicsekvésből mondom, de mindegyik banknál minden feltételnek megfelelek, szinte már vehetném is fel a kölcsönt. Igen ám, de ekkor elérkezünk ahhoz a ponthoz, amikor fel kell fednem kis titkomat. Személyi igazolványt kérnek tőlem… Előhúzom az útlevelem, fellapozom a vízumomnál, s mutatom, hogy nekem csak ez van.
Hiába lennék jogosult háromszor akkora összegre, mint amennyit fel szeretnék venni, egy okmány teszi ezt számomra lehetetlenné. Illetve annak a hiánya… Pedig én is itt élek, itt dolgozom, itt adózom, itt fizetem a lakbért… Hiába mutatom ilyenkor a munkaszerződésem, hiába van a feltételeket kielégítő pozitív számlamúltam. Egyet nem teljesíthetek: a számlám nem „devizabelföldi”, akármit jelentsen is ez. Mert be kell vallanom, ezt a kifejezést nem is igazán értem. Ezt azonban egyetlen reklámban, egyetlen ismertetőben, egyetlen szórólapon sem tüntetik fel. Kész átverés! Ha megmondanák előre, oda se menne az ember kunyerálni…

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!