Hírek

2005.03.13. 20:44

Egyetlen beruházás a városfejlesztés

BAMA

Az utóbbi hónapokban gyakorta jelentek meg tudósítások a ferencvárosi önkormányzatban zajló vitákról. Gegesy Ferenc polgármester (SZDSZ) eddig nem kívánt önálló sajtótájékoztatót tartani. A napokban azonban két nyilatkozatban is közzétette a vitás kérdésekről szóló álláspontját. Tény, hogy a fővárosi forrásmegosztás alapján a kerület idén 900 millióval kevesebből gazdálkodhat. A hiányt hitelből, kiadáscsökkentésből, és a Sportcentrum felépítésének halasztásával kívánták kigazdálkodni.
A polgármester hangsúlyozza: a költségvetési vitában két út előtt álltak. Vagy az MSZP által is támogatott Sportcentrum-beruházást, vagy a rehabilitáció folytatását támogatják. Amenynyiben a 600 millió forint saját forrást előbbi létesítményre fordítják, úgy 400 milliós állami támogatást kaptak volna. Az elfogadott rehabilitációs program esetében ugyanennyi önrészt a főváros 1,4 milliárd forinttal told meg.

Céljuk a megoldás

A vitás ügyek felmerülésekor Dr. Gegesy Ferenc januárban felkereste az MSZP kerületi elnökségét. Ebben a hónapban egy nyilatkozat is készült, miszerint az SZDSZ és MSZP egyaránt fenn kívánja tartani a koalíciót. A szöveg tartalmazta azt is, hogy a felek a vita mielőbbi megoldására törekszenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!