Hírek

2005.03.10. 00:00

Harmadszorra sikerült előállítani a vádlottakat

Nagy E. D.

Vádismertetéssel kezdődött az Energol-per tegnapi tárgyalása, két vádlottal ugyanis csak most tudták közölni, mit is követtek el az ügyészség szerint. A két férfit, akik a kecskeméti fegyvercsempészési ügyben is érintettek, eddig ugyanis nem tudta a büntetés-végrehajtás előállítani.
A 6,7 milliárd forintos adócsalás ügyében azzal vádolják a gyanúsítottakat, hogy olyan olajszármazékokkal üzleteltek, amelyek után nem fizették meg a közterheket. A fegyvercsempészési ügyben is érintett Cs. Zsigmond a bíróságon nem kívánt vallomást tenni. Nyomozati vallomásában cáfolta a bűncselekmény elkövetését és a korábban meghallgatott R. Lászlóhoz hasonlóan ártatlannak vallotta magát. Azt mondta, autókereskedésük vállalkozók és politikusok által is kedvelt üzlet volt, nem voltak rászorulva, hogy olajozzanak. Cs. utalt rá, hogyha ilyen tevékenységbe fogott volna, nem egy idegenhez fordulna segítségért, mint ahogy a vádiratban szerepel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!