Hírek

2005.03.07. 07:45

Hírsáv

BAMA

Ablak mögül osztott néma áldást a pápa
Némán osztott vasárnap ismét áldást a pápa kórterme zárt ablakából, de láthatóan javult egészségi állapota az egy héttel ezelőtti úrangyala imádságkor való megjelenéséhez képest. II. János Pál február 24-én került ismét kórházba influenzás tünetekkel.

Iraki–amerikai hajsza a terrorista vezér után
Nagyszabású hajtóvadászatot indítottak a lázadók felkutatására az amerikai és az iraki biztonsági erők Szamarra térségében, ahol állítólag a jordániai Abu Muszab az-Zarkávi terrorista vezér rejtőzik.

Lanyha kampány után választott Moldova
Mintegy 2,3 millió választópolgár szavazhatott Moldovában. A megalakuló új törvényhozás választja majd meg az Európa legszegényebb államának tartott ország következő elnökét. A legesélyesebb a kommunista párt.

Olajválság fenyeget az irániak szerint
Az Egyesült Államok és az Európai Unió olajválságot idézhet elő, ha az ENSZ Biztonsági Tanácsához fordulnak az iráni nukleáris program ügyében – figyelmeztetett szombaton Teheránban Haszán Rohani, az iráni nukleáris program vezetője.

Washington elégedetlen a szíriai ajánlattal
Elégedetlen az Egyesült Államok Basár al-Aszad szíriai elnök bejelentésével, amely a közel-keleti ország Libanonban állomásozó csapatainak átcsoportosítását helyezte kilátásba. Washington azt követeli, hogy az összes külföldi katona azonnal hagyja el Libanont.

Ismét Kasza József a szövetség elnöke
Újra elnökévé választotta a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) Kasza Józsefet, aki bejelentette, hogy ez az utolsó megbízatás, amelyet vállal
a pártvezetői tisztségben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!