Hírek

2005.03.08. 06:24

Hírsáv

BAMA

Túlkínálat a műszaki cikkek piacán
Egyelőre nem érezni a termékdíj bevezetésének hatását az elektronikai cikkek árában – írja a Világgazdaság. Korpás Béla, a Herta Kereskedelmi Kft. ügyvezetője szerint túlkínálat és eladási kényszer jellemzi a piacot. A termékek árszintje csökken, emellett sok cég él a díjfizetési mentességet jelentő visszagyűjtéssel és az újrahasznosítással. (tv)

Már zavartalan a záhonyi kamionforgalom
Megjavították a határátléptetést segítő ukrán informatikai rendszert. Hétfőn délelőtt így megszűnt a teherautók torlódása, és ismét zavartalanná vált a kamionforgalom a záhony–csapi határállomáson. A múlt héten 5–21 órát vesztegeltek a járművek a keleti határszakaszon. (tv)

Fogyasztóvédelmi oktatás középiskolásoknak
Tudatos vásárló leszek címmel középiskolásoknak szóló, ingyenes európai uniós kiadvány jelenik meg. A 35 ezer példányban terített füzet fogyasztóvédelmi témaköröket ölel fel, és egészségügyi ismereteket is tartalmaz. A kiadvány májusban jut el a középiskolákba, így a szeptemberben induló tanévben már beépíthető lesz a tananyagba. (tv)

Tovább erősödik a Chinoin kutatói részlege
A sanofi–aventis gyógyszergyártó vállalat 3,5 milliárd forintos beruházással kutatásfejlesztési központot hoz létre hazánkban. A cég magyar leányvállalata, a Chinoin Rt. 2300 dolgozója közül háromszázan tevékenykednek K+F területen. A Sanofi–Aventis világviszonylatban évente 976 milliárd forintnyi összeget fordít kutatás-fejlesztésre. (tv)

Egyre kevesebb új üzlet nyílik
Tavaly tovább lassult a működő üzletek számának növekedése. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2004. december 31-én Magyarországon 112 ezer gazdasági szervezet összesen 166 ezer kiskereskedelmi üzletet működtetett. A tava-lyi év során összesen 24,9 ezer új üzlet kezdte meg működését, míg 23,9 ezret bezártak. (tv)

Frankfurti vállalkozóknak a magyar módszerről
A McCann Erickson reklámügynökség márciusban folytatja nagyszabású kampányát. A cég az uniós országok kis- és középvállalatainak mutatja
be a hasonló méretű magyar vállalkozások működési gyakorlatát. Serényi János, a McCann ügyvezető igazgatója elmondta, legközelebbi rendezvényük Frankfurtban lesz március 23-án. (hkj)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!