Hírek

2005.03.09. 07:44

Hírsáv

BAMA

Magánvasúton érkezik a barnaszénpor hazánkba
Ezerötszáz tonna orosz barnaszénport hoz be Magyarországra a Magyar Magánvasút Rt., mondta a cég vezérigazgatója, Kukely Márton. Ez a cég első teherfuvarozási megbízása, amely egy tízezer tonnás megrendelés része. (hkj)

Nem várható bővülés a vagyonvédelmi piacon
Idén egyedül a JNT esetleges magánosítása lehet komolyabb forgalombefolyásoló esemény a vagyonvédelmi szakma piacán, mondta Kecskeméti Sándor, a Group 4 Falck Kft. ügyvezető igazgatója. A Magyar Posta tulajdonában lévő JNT Kft. 2003 áprilisában a Defend Security Kft.-től vehette át a postai pénz- és értékszállítást. (hkj)

Személyi számítógépes játékokból busás haszon
Újabb csúcsot döntött 2004-ben a személyi számítógépekre készült játékok forgalma az Egyesült Államokban. Az Entertainment Software Association adatai szerint a szórakoztató programokból származó bevétel tavaly elérte a 7,3 milliárd dollárt. (hkj)

A Corvinus Egyetem sikere az USA-ban
A Los Angeles-i University of Southern California rendezésében került sor minap a Marshall nemzetközi esettanulmány-megoldó verseny döntőjére, ahol a Budapesti Corvinus Egyetem csapata második helyezést ért el. Az ilyen nemzetközi versenyekre közvetlenül az egyes egyetemeket hívják meg azok szakmai súlya alapján. (vg)

A telekártól félnek az építési befektetők
A legtöbb ingatlanberuházó továbbra is aggasztóan magasnak tartja a telekárakat, és arra számít, hogy a következő három-hat hónapban legalább 11-12 százalékos emelkedés várható. Növekedhetnek a tervezési díjak is, olvasható az Ecostat felmérésében. (hkj)

Megnyílt az ötszázadik OBI barkácsáruház
Ünnepélyes keretek között nyitották meg az OBI áruházlánc 500. áruházát a németországi Pockingban. Az anyaországban piacvezető építkezési- és barkácsláncnak Magyarországon 1994-ben nyílt meg az első áruháza. A Reiter László ügyvezető igazgató irányította társaság legutóbb decemberben a budapesti Savoya Parkban avatott új üzletet. (hkj)

Sikeres új termékek, jelentős nyereség
A Goodyear gumiabroncsgyártó cég nagy eredménnyel zárta a tavalyi utolsó negyedévet. Robert J. Keegan, a cég elnök-vezérigazgatója
az új termékek kedvező fogadtatásával magyarázta a kiemelkedő eredményt. (vg)

Készülnek az adóreform számításai
Sokszor megkötik a szakértők kezét az adóreform munkálatai során, mondta Zara László, az adóreform-bizottság tagja. A Magyar Adótanácsadók Egyesületének elnöke kiemelte: még nincsenek kész szakértői anyagok. A testület jövő hét szerdai ülésére már számításokkal szeretné alátámasztani az egyes szóba jöhető lehetőségeket. (hkj)

Kereskedelmi központ az autópálya mellett
Várhatóan év végére nyílik meg az M3-as autópálya kivezető szakasza mellett egy hatalmas autókereskedelmi központ. Itt a tervek szerint 30 személygépkocsi- és 6 motorkerékpár-márka közül választhatnak az érdeklődők. A beruházó az erre a célra létrejött Európa AutóPláza Rt. (vg)

Eredmény a következő napokban várható
A tervek szerint a MÁV Rt. egy héten belül kihirdeti az elővárosi vonatok szállítására kiírt pályázat nyertesét – mondta Gaál Gyula, a társaság elnök-vezérigazgatója. Az Érdre, Vácra, Ceglédre, Hatvanba közlekedő szerelvények a társaság jövedelmezővé tehető vonalain járnak majd. (vg)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!