Hírek

2005.03.02. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Barcs TÁMOGATÁS
Negyvenkét-millió forintot költhet felújításra a barcsi városgazdálkodási igazgatóság, amelyből harmincötmilliót a regionális
fejlesztési tanács pályázatán nyert. A pénz idén már hozzáférhető, bár három évre ütemezték. (szla)

Abasár HULLADÉKGYŰJTÉS
Március negyedikéig elektronikai-hulladék-gyűjtést szervez az abasári polgármesteri hivatal udvarán az önkormányzat, valamint egy környékbeli környezetvédő egyesület. (szla)

Békéscsaba BUSZOS AIDS-SZŰRÉS
Márciustól AIDS-szűrésre alkalmas buszok indulnak útra. A különleges buszokat március 20-án kapja meg az Egészségügyi Minisztérium. Az AIDS-szűrésre átalakított buszok menetrendjéről még sem a Békés Megyei ÁNTSZ-t, sem a békéscsabai Réthy Pál kórházat nem értesítették. (bj)

Győr LAKTANYABEÉPÍTÉS
Nem hozott végleges döntést a József Attila úti volt lovassági, majd szovjet laktanya ügyében a győri képviselő-testület. A laktanyát az állam úgy adta át a kilencvenes évek elején, hogy egy nyilatkozatot is mellékelt. Ebben az szerepelt, nem szennyezett a talaj. (szla)

Szeged ÉPÜLETFELMÉRÉS
Értékmentő fölmérés folyik Szegeden, megőrzésre méltó épülethomlokzatokat keresnek. A nagykörúton belül és a csatolt települések egy részében már lajstromba vették a védelemre javasolt házakat, amelyek szakértői vizsgálatok után kaphatnak helyi védettséget. A felmérést az önkormányzat végzi. (szla)

Debrecen SZEMÉT
Jelentős kárt okozott a Biczó István-kert néhány lakójának, hogy a házuk melletti vízelvezetőt eltömítette a szemét. A meder eredetileg a Kondoros víztöbbletét szállítja, de ide gyűlik a csapadékvíz is. (szla)

Körmend SZIGORÚ VIZSGA
Egy országos felmérés szerint minden harmadik rendőrnek, tűzoltónak, börtönőrnek jelentkező alkalmatlannak bizonyul a felvételi vizsgálaton. A Körmendi Rendészeti Szakközépiskolába tavaly 528-an jelentkeztek rendőri és határrendész szakra. (szla)

Pécs E-KÖZIGAZGATÁS
Az országban elsők között valósul meg az önkormányzat munkáját jelentősen átalakító fejlesztés, az elektronikus közigazgatás. A 617 millió
forintos beruházás teljes befejezése 2006 közepére várható. (szla)

Tatabánya BELVÍZVESZÉLY
A Duna vízgyűjtőjén pillanatnyilag huszonöt százalékkal több hó van az átlaghoz képest. Az ár- illetve belvíz kialakulását az olvadás mértéke határozza meg, melyet öt napra tudnak előrejelezni. (szla)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!