Hírek

2005.03.03. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Pécs ÚJ LAKÁSOK
Az úgynevezett Fecskeházba költözni szándékozók már benyújthatják igényüket a városházán,s hamarosan jelentkezhetnek a bérlők a 116 lakásos épületegyüttesbe is. Az előbbi a fiatal pároknak nyújt lehetőséget, a másik inkább a családosok igényeit szolgálja. (nysz)

Eger KITÜNTETÉSEK
Nagy Sándor polgári védelmi ezredes, a Heves megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője „A polgári védelemért” miniszteri kitüntetést vehetett át Lamperth Mónika belügyminisztertől. (szla)
 
Békéscsaba PÁLYÁZAT
A „Mégis van remény” Egyesület a békési diákírók, diákköltők és diákképzőművészek részére pályázatot írt ki, de színes fantáziájú felnőttek is pályázhatnak arra, hogy milyen lesz a város 25 és 50 év múlva. A legjobb anyagok alkotói értékes ajándékot, illetve publikálási és bemutatkozási lehetőséget kapnak. (szla)

Nyíregyháza ÁLLATI EBÉD
Több száz konzervet szállítottak a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai a helyi állatotthonba. A konzerveket, egy román állampolgár akarta becsempészni Magyarországra. (szla)

Pápa LÉGVÉDELEM
A NATO-program részeként a pápai repülőtéren felavatták az irányító központot. A negyedmilliárdos beruházást NATO-csomagként finanszírozták. Átadták a légijármű-javító hangárt is. (szla)

Sobor SIKERES FALUÉPÍTÉS
Tavaly huszonöt pályázatból tizennyolcat nyert meg sikeresen a falu. A polgármester elmondta, hogy saját erőből rendbehoztak egy vízelvezető árkot, a falu több pontján információs táblákat helyeztek ki, korszerűsítették az élelmiszerbolt fűtését. 4,5 milliós beruházással kijavították a rendelőt, a művelődési házat és a polgármesteri hivatalt is. (szla)

Miskolc MOBILFIZETÉS
Mobiltelefonon is lehet parkolójegyet fizetni a jövőben Miskolcon, ha a közgyűlés megszavazza. A tervek szerint a parkolás kezdetét és befejezését egy megadott telefonszámon kell regisztrálni. (szla)

Székesfehérvár FELHÁBORODÁS
Tömeges a felháborodás Fejér megyében, mert több megyei napilapban is nyilvánosságra hozták azoknak a Széchenyi-kártyával rendelkező vállalkozóknak az adatait, akik nem fizettek. (szla)

Salgótarján CIVIL FÓRUM
Ma 14 órai kezdettel Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) pályázati elszámolással kapcsolatos fórumot tart az NCA Észak-magyarországi Regionális Kollégiuma, a Magyar Államkincstár Nógrád Megyei Területi Igazgatósága és a Nógrád Megyei Civil Szolgáltató Központ. Az eseményen tájékoztatót adnak az NCA működési célú pályázati elszámolásokról. (szla)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!