Hírek

2005.03.21. 00:00

Két év alatt újul meg a Városligeti Műjégpálya

Ötmilliárdos beruházás keretében idén elkezdődik a Városligeti Műjégpálya felújítása. A helyreállítást három ütemben végzik el.

Kiss G.

Ebben az évben felépítenek egy olyan épületet, melyben a pályát és a főépületet kiszolgáló technológiai berendezések kapnak helyet. Ennek költsége eléri a nyolcszázhetvenmillió forintot, melynek kifizetését tavaly ősszel hagyta jóvá a Fővárosi Közgyűlés. Ezt követően kezdenek a korcsolyapálya közel hárommilliárd forintos felújításához. Feltörik a többrétegű betont, majd helyére korszerű borítást tesznek. Ennek következtében a Városligeti tó újra 1 méter 30 centiméter mély lesz. Az öszszegből nyolcszázmilliót a sportágazat, a többit a főváros biztosítja. Harmadik ütemben megszépítik a főépületet, és helyreállítják a lebombázott szárnyat. Itt kap helyet a Hősök terét kiszolgáló turisztikai iroda. A munkálatok várhatóan 2007 őszéig tartanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!