Hírek

2005.03.18. 00:00

Kinek kell az iskolaépület?

Továbbra is homály fedi a Dekoratőr Iskola volt épületének jövőjét. A hetedik kerületi önkormányzatban semmit sem tudnak, a fővárosban nem nyilatkoznak.

Zsidai Péter

Többszöri nekifutásra sem sikerült megtudnunk, mit szándékozik tenni a főváros a Damjanich utcai ingatlannal. A hivatalos indoklás szerint az iskolának azért kellett távozni, mert nem tudja ellátni feladatait az épületben. Sándorfy Éva igazgatóhelyettes szerint a korábbi épülettel nekik semmi bajuk nem volt. Tavaly ősszel azonban a tulajdonos fővárosi önkormányzat közölte, hogy a Szentkirályi utcába kell költözniük. Sok haladékot nem kaptak, a tanév közepén kellett otthagyni a régi épületet. Ez nem volt egyszerű. Január elejére kiköltöztek, ám a kulcsokért azóta sem jelentkezett senki. A több százmillió forintot érő ingatlan a fővárosé, a telek a hetedik kerületi önkormányzaté.
Gergely József, Erzsébetváros alpolgármestere lapunktól értesült az ingatlan kiürítéséről. Mint mondta, az önkormányzatnak semmilyen elképzelése nincs a sorsáról. Annyit hallott, a főváros vissza fogja adni nekik, azonban hivatalos információt még nem kaptak. Egy valamit biztosra mondott, pénzt nem fognak fizetni érte.
Az egyetlen támpont az iskola alapító okiratának a fővárosi közgyűlés által elfogadott módosításában olvasható. Eszerint az intézmény régi székhelyét értékesíteni kívánják, amihez az ingatlant forgalomképessé kell tenni.
Lapunk múlt héten és tegnap is többször kereste az ügyben eljáró oktatási ügyosztály vezetőjét. Ifi István azonban elérhetetlennek bizonyult illetve nem hívta vissza szerkesztőségünket.
A főváros a Dekoratőr Iskola mellett a Déri Miksa Szakközépiskola telkét, a Ferenczy Noémi Középiskolai Kollégium ingatlanrészét, a Mozgásjavító Általános Iskola Gyöngyvirág utcai épületét is eladja.

Melyik a jobb hely az oktatás számára?

Az iskola igazgatója, Kiss Győző és Sándorfy Éva másként ítéli meg a Szentkirály utcai épületet. Előbbi alkalmasnak találja, utóbbi kevésbé. Az igazgatóhelyettes szerint a diákok és a tanárok jobban szerették a Damjanich utcai épületet. Sokkal könnyebb volt szót éretni, hiszen látták egymást az ablakokból. Most mindannyian egymástól elzárva dolgoznak az iskolában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!