Hírek

2005.03.18. 00:00

Laky Zsuzsa egyelőre tanú

Bajba kerülhet az egykori Európa Szépe édesapja zavaros ingatlanügyei miatt. Laky Balázst egyik hitelezője több bűncselekmény elkövetésével vádolta meg a Zala Megyei Bíróságon.

Szemán László

[caption id="" align="alignleft" width="255"] Laky Balázst (balra) bűncselekményekkel vádolják, mellette Zsuzsa és barátja, valamint a lány édesanyja
[/caption]Helyt adott február végén a Zala Megyei Bíróság a több hitelező által Laky Balázs ellen benyújtott pótmagánvádnak. A tárgyalást még nem tűzték ki. A vád egyik része szerint Laky Balázs egyéni vállalkozóként 95 millió forint kölcsönt kapott a vezetése és felszámolás alatt álló részvénytársaságtól. Ez akkora tőkekivonást jelentett, hogy az rt. fizetésképtelenné vált.

A vád másik része érinti a vállalkozó lányát, Laky Zsuzsát is. Eszerint Laky Balázs 1999-ben megvásárolt 80 millió forintért egy ingatlant a mostani magánvádlójától, ám nem fizette ki. Laky Balázs 2001-ben 52 millió forintos váltót állított ki a tartozásról, amiért ő és felesége kezességet vállalt. A váltót sem egyenlítette ki, sőt a pótmagánvád szerint magánvagyonát eladta, így vonva el a követelés kielégítésének alapját.

A magánvádló szerint Laky Balázs az egyik nagykanizsai lakását egy fővárosi ingatlanforgalmazó cégnek adta el. Ezt a lakást 2003-ban lánya, az egykori Európa Szépe vette meg 22 millió forintnyi banki kölcsönből. A magánvádló szerint ebben az időszakban sem a lány, sem szülei nem rendelkeztek jövedelemmel. Ráadásul a pótmagánvád tartalmazza, hogy Laky Balázs módszeresen eladta tartozásai fedezetét, amelyben lánya is
fontos mellékszerepet játszott. A magánvád szerint színlelt adásvételi, ajándékozási és bérleti szerződésekre került Laky Zsuzsa neve.

A bíróság egyelőre tanúként kívánja beidézni a volt Európa Szépét. A tárgyaláson derülhet csak ki, hogy Laky Zsuzsának volt-e része az állítólagos bűncselekményekben. Ha igen, és bebizonyosodik az apja elleni vád, akkor a lány is vádlott lehet. Laky Zsuzsát nem sikerült utolérnünk.

Fásy Ádám megvédi

A magyarországi szépségversenyek egyik fő rendezője, Fásy Ádám kérdésünkre megvédte Laky Zsuzsát. „Tisztességes, becsületes lánynak tartom őt, aki nagy dicsőséget szerzett hazánknak, amikor Európa Szépeként egy éven keresztül jól helytállt. Természetesen őt is megilleti az ártatlanság vélelme – mondta Fásy.

miatt. Laky Balázst egyik hitelezője több bűncselekmény elkövetésével vádolta meg a Zala Megyei Bíróságon. Szemán László Fásy Ádám megvédi A magyarországi szépségversenyek egyik fő rendezője, Fásy Ádám kérdésünkre megvédte Laky Zsuzsát. „Tisztességes, becsületes lánynak tartom őt, aki nagy dicsőséget szerzett hazánknak, amikor Európa Szépeként egy éven keresztül jól helytállt. Természetesen őt is megilleti az ártatlanság vélelme – mondta Fásy. Laky Balázst (balra) bűncselekményekkel vádolják, mellette Zsuzsa és barátja, valamint a lány édesanyja -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!