Hírek

2005.03.21. 00:00

Lakyék kártérítési pert indíthatnak a vádló ellen

Megírtuk, hogy egyelőre tanúként akarja meghallgatni a bíróság Laky Zsuzsát, a volt Európa Szépét. Édesapját, Laky Balázst hitelezői pótmagánvádlóként viszik a Zala Megyei Bíróságra. Az apa ellen többek között különösen nagy kárt okozó csalás a vád.

Szemán L.

Amennyiben a bíróság felmenti Lakyékat, megvizsgálható, hogy jogellenes volt-e a vádemelés. Akár igen, akár nem, a megvádoltak kártérítési pert indíthatnak a magánvádlók ellen, mondta kérdésünkre dr. Hegedűs László ügyvéd. A jogász szerint amennyiben az ügyészség képviseli a vádat és bűncselekmény hiányában felmenti a bíróság a vádlottat, a büntetőeljárásról szóló törvény szerint kártalanítás jár a felmentettnek. Magánvádló esetében a polgári törvénykönyv 339. paragrafusa szerint polgári per indítható kártérítés miatt. Természetesen csak akkor van remény a sikerre, ha a bíróság bűncselekmény hiányában felmenti a pótmagánvádló által megvádoltat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!