Hírek

2005.03.23. 08:38

Még nincs meg a Gera-pótló

A magyar labdarúgó-válogatottnak döntő fontosságú a március 30-ai, Bulgária elleni világbajnoki selejtező. A csapat esélyeiről Lothar Matthäus szövetségi kapitány tartott tájékoztatót.

Lázár Lajos

Ha nyer a válogatott a bolgárok ellen, akkor jogos a remény a továbbjutásra – kezdte a kapitány, majd azzal folytatta, hogy a nagy tét miatt jelentős nyomás nehezedik a játékosokra, ám a nyolcnapos edzőtáborozás alatt ki kell derülnie, kik azok a keret tagjai közül, akik ezt könnyebben elviselik. A kapitány szerint csak akkor szerezhetjük meg a három pontot, ha a csapat tagjai hisznek magukban. Nem szabad félni – hangsúlyozta –, hiszen itthon játszik a válogatott. Támadó szellemben kell futballozni – emelte ki.

Lothar Matthäus beszélt arról is, hogy a mostani hosszú együttlét arra is jó lesz, hogy eldőljön, kik azok, akik valójában megtesznek mindent a világbajnokságra való kijutás érdekében.

Sárga lapjai miatt hiányozni fog a csapat kulcsembere, Gera Zoltán. Nehéz lesz őt pótolni, de a kapitány bízik abban, hogy megtalálja megfelelő helyettesét. Megkérdezte Sándor Tamást, visszatérne-e a válogatottba, de a debreceni játékos nemet mondott. Gera posztján így Vincze Ottó, Hajnal vagy Böőr jöhet számításba. A kérdésre, hogy ki lesz a csapatkapitány Gera helyett, Matthäus még nem mondott nevet. A 23 fős keret tagjai közül Szűcs Lajos kivételével – ő lázas beteg – megérkezett mindenki.

Magángépen Szófiába

Lothar Matthäus ott lesz szombaton Szófiában a Bulgária– Svédország-selejtezőn. A szoros időbeosztás miatt a kapitány magánrepülővel teszi meg az utat oda és vissza. A költségek nem terhelik a magyar szövetséget, a válogatott egyik szponzora fizet mindent.

Ajándék a legjobbaknak

A válogatottat támogató LG a Magyarország–Bulgária-mérkőzés legjobb magyar játékosának egy hűtőszekrényt ajánlott fel. Tegnap vehették át a Málta elleni mérkőzés jutalmazottjai az ajándékokat. Gera Zoltán mosógépet, Király Gábor pedig televíziót kapott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!