Hírek

2005.03.18. 06:08

Megérkeztek a legújabb buszok a BKV-hoz

Balaton Balázs

[caption id="" align="alignleft" width="301"] Aba Botond (balra) és Demszky Gábor adta át az új járműveket
[/caption]Újabb ötven alacsonypadlós Volvo-busszal gyarapszik idén és jövőre is a BKV járműparkja, amelynek több mint tíz százalékát ilyen korszerű típusok alkotják.

Demszky Gábor főpolgármester az újabb 50 busz tegnapi bemutatóján elmondta: az utasok jelzései alapján továbbfejlesztették a Lengyelországban szerelt Volvókat. Egyebek között légkondicionáló és nagyméretű nyitható ablakok teszik majd komfortosabbá az utazást. Az előző típusnál kényelmesebb, 37 üléssel szerelt, összességében 163 férőhelyes járművek áprilistól a 86-os busz vonalán közlekednek. A 2-es metró nyári felújítása alatt metrópótlóként járnak majd, augusztus végétől pedig a 9-es, a 32-es, a 106-os járaton, illetve részben a 60-as, 61-es, 62-es, a piros 130-as és a piros 96-os vonalán közlekednek. A városvezető elmondta: áfa nélkül egyenként 65,5 millió forintba kerültek a járművek. Idén a fővárosi önkormányzat a tömegközlekedés fejlesztésére összességében 50 milliárd forintot költ.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!