Hírek

2005.03.10. 00:00

Perelhet a főváros a Naplás-tó miatt

Patay G.

Ezrek járnak oda

Budapest legnagyobb tava a XVI. kerületi Naplás-tó. Maga a vízfelület és a környéke huszonöt hektár nagyságú. A tó a hetvenes években épült mesterséges tározó. Nyári hétvégén több ezer látogató megy pihenni oda, télen pedig a korcsolyázók veszik birtokukba.

Egyelőre nem tudni, hogy mikorra érhet véget a fővárosi önkormányzat vállalkozási és vagyongazdálkodási ügyosztályának vizsgálata a Naplás-tó ügyében. Az eljárást a tulajdonosi bizottság két héttel ezelőtti kérésére indították. Zsinka László, a testület alelnöke a Reggelnek elmondta: arra lennének kíváncsiak, hogy miért nem kérték 2002-ben az önkormányzat lemondó nyilatkozatát. A fővárosi önkormányzatnak ugyanis 1996 óta elővásárlási joga van a területre.
A lemondó nyilatkozat hiányában semmisek lehetnek azok a szerződések, melyekkel Kruza Richárd tulajdonába került a természetvédelmi terület. Zsinka szerint a főpolgármesteri hivatal megtámadhatná a bíróságon a szerződéseket, amennyiben kiderül: nem a hivatal hibázott. A Kruza tulajdonjogát bizonyító szerződések, az eddigi információ szerint nem kerültek a fővárosi önkormányzat elé. Lapunk továbbra is várja a sajtóiroda válaszát arra, hogy mikor lesz eredménye a vizsgálatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!