Hírek

2005.03.25. 08:36

Réka menyasszony lett

Parcsami Gábor

– Időm nagy részét fiam, a két és fél éves Bence tölti ki – meséli Juhász Réka. – Állandóan játszana, hol kifestőzni, hol vasutazni kell vele. A könyvek iránt is egyre jobban érdeklődik. Már rongyosra olvastuk kedvencét, a Gőgös Gúnár Gedeont. Lassan kívülről tudom az egészet, de ő még mindig olyan örömmel hallgatja, mint legelőször. Imádni való kisfiú – teszi hozzá.
Rékát a Budapesti Kamaraszínház Ericsson Stúdióban ma este Jean Anouilh A csábítás művészete című darabjában láthatjuk.
– A színdarab főhőse Ornifle gróf, a valaha tehetséges költőből lett sikeres dalszövegíró – avat be. – A gróf nemcsak a dalokhoz, de a női lelkekhez is ért. Ornifle fiának menyasszonyát, Marguerite-et alakítom. Ez egy tipikus szőke nős szerep, rengeteg játékossággal. A művésznőt a Budapesti Kamaraszínházban még láthatjuk a Durr bele című darab Katájaként, az Eső után/eső előtt titkárnőjeként, valamint az Amerikai Elektra Ha-zeljeként. A Pesti Színházban A dzsungel könyvében pedig ő játssza Túnát. – Már alig várom, hogy április elején elkezdődjenek Robert Thomas Nyolc nő című darabjának próbái – újságolja Réka. – A színművet Szegvári Menyhért rendezi, és én játszom benne a nyolc nő közül Susanne-t. A műből pár éve sikeres film is készült, ezért nem éppen könnyű feladat előadnunk a színpadi változatot. Ha Bence egy kis szabadidőt „engedélyez” neki, máris futni megy a Margitszigetre. – Tizennégy éves korom óta rendszeresen futok, igaz, nem versenyszerűen, csupán hobbiból – mondja. – Ha ráérek, kétszer is körbefutom a szigetet. Ez a fajta testmozgás teljesen ellazít. Futás után nemcsak frissebbnek, de egyszerűen könnyebbnek is érzem magam.

Juhász Réka

Debrecen, 1974. október 22.

1995: Vígszínház

1997: Színház- és Filmművészeti Főiskola, majd Budapesti Kamaraszínház

Főbb szerepek: Michelle (A párizsi gyors), Lady Macbeth (Macbeth), Renáta (Tüzes Angyal), Suzanne (Figaro házassága)

1995: Vígszínház

1997: Színház- és Filmművészeti Főiskola, majd Budapesti Kamaraszínház

Főbb szerepek: Michelle (A párizsi gyors), Lady Macbeth (Macbeth), Renáta (Tüzes Angyal), Suzanne (Figaro házassága) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!