Hírek

2005.04.16. 10:29

A vágy debreceni villamosa

Studniczky Ferenc, a szövetség elnöke a vágy villamosán utazik: a vasárnap kezdődő debreceni hoki-vb-n a feljutásról álmodozik, miközben a bronzérmet tartja valósnak.

Árvay Sándor

[caption id="" align="alignleft" width="313"] Kanada túl erős volt a magyar válogatottnak. A szemben álló Vas Mártonra Debrecenben is komoly feladat hárul.
[/caption]Két évtizeddel ezelőtt a magyar hokisok a B csoportba jutással avatták föl a Budapest Sportcsarnokot. Az utóbbi esztendőkben már az elitmezőnyt célozzuk meg. Kimondva vagy kimondatlanul azért váltunk állandó rendezővé a másodosztályban (divízió I.), hogy hazai környezetben kiharcolhassuk a világ legjobb 16 csapata közé jutást. A Fejér-megyei hokicentrumok közös vb-je, aztán Budapest sem hozta meg a sikert, miként tavaly a norvégiai Oslo sem, de itt az újabb lehetőség.

Pat Cortina, a magyar válogatott kanadai–olasz szövetségi kapitánya ugyanakkor a hatcsapatos mezőnyből négy együttesnél lát a miénkhez hasonló feljutási esélyt. Ami azt is jelenti, hogy jó játékkal is befuthatunk csupán ötödiknek… A magyar válogatott önmagának tette ilyen magasra a mércét, hiszen legyőzte már Szlovákiát, s nem vallott szégyent többszöri próbálkozásai során a tanítómester Kanada ellen sem. Mostani vetélytársaink közül Norvégia esztendők óta az A csoportról álmodozik, s legutóbb a náluk rendezett vb-n és az olimpiai selejtezőn egyaránt orrhoszszal megelőzött bennünket. Japán volt már az elitliga tagja. A lengyelek profiligákban edződött, tapasztalt légiósokat dobnak csatába. Az angoloknál pedig sok a honosított tengerentúli. Valójában csak a kínai válogatott tűnik – papíron – könnyebb ellenfélnek.

PannonW@P-on a vb

A Pannon GSM a magyar jégkorong-válogatott főtámogatójaként folyamatosan nyomon követi a debreceni torna állását. A tizenöt mérkőzésről kétpercenként frissülő beszámolókkal gyakorlatilag élő közvetítést ad a PannonW@P, a mecscsek után pedig a legjobb játékosokkal, edzőkkel, a közönség kedvenceivel készített interjúk olvashatók majd.

A magyarok programja

Mindennap a főmeccs a magyar válogatotté, a csapat mindannyiszor 20 órakor lát neki soros feladatának. Ami az ellenfeleket illeti, vasárnap Norvégia, hétfőn Japán, szerdán Kína, pénteken Nagy-Britannia, szombaton pedig Lengyelország lesz a csapat ellenfele.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!