Hírek

2005.04.26. 09:16

Az olaszok tartanak Hiddinktől

Paolo Maldinit nem szükséges emlékeztetni arra, hogy Guus Hiddink képes meglepetést okozni. A PSV jelenlegi edzője a 2002-es világbajnokságon tört borsot az olaszok orra alá. Ma este a Bajnokok Ligája-elődöntőben, Milánóban hasonlóra készül.

Szabó Tamás

Az AC Milan játékosa, Paolo Maldini 2002-ben a világbajnokságon szerepelt utoljára az olasz válogatottban. A védő búcsúja fájdalmas volt, csapata a nyolcaddöntőben alulmaradt Koreával szemben. Az ázsiai együttest Guus Hiddink irányította, aki jelenleg, csakúgy, mint három évvel ezelőtt egy kevesebbre taksált gárdát vezényel az olaszokkal szemben. A PSV Eindhoven a BL elődöntőjének első mérkőzésén az AC Milan otthonában lép fel. „A Milan tízszer vagy hússzor többet költhet játékosokra, de mint tudjuk, a kicsik néha meglephetik a nagyokat – mondta Hiddink. – Mi már bebizonyítottuk, hogy tudjuk a receptet. Nem félünk a Milantól, mert csak nekik van veszítenivalójuk. Mi már így is sokra vittük.”

Az eindhoveni keretben két olyan koreai játékos található, aki szerepelt a 2002-es vb nyolcaddöntőjében. A hátvéd Young-Pyo Lee és a középpályás Ji-Sung Park Hiddinkhez hasonlóan kellemes emlékeket őriz az olaszokról. „Nagyon sok mindenre emlékszem, a meccs után például az olaszok törtek-zúztak az öltözőben” – mondta Hiddink. A PSV-nek már csak a BL-re kell koncentrálnia, ugyanis a hét végén, négy fordulóval a holland liga vége előtt megnyerte a klub történetének 18. bajnoki címét. A Milan eközben a Serie A-ban kiélezett harcot vív a Juventusszal. Mégis, az olaszok kapusa, Dida szerint nem érzik dupla tehernek a feladatot. „Képesek vagyunk arra, hogy ettől kezdve minden meccsünket megnyerjük – vélekedett a brazil. – Nem nyomja a vállunkat a feladat.”

A Milannál Andrea Pirlo játéka kérdéses, térdsérülés gyötri, míg Alessandro Nesta eltiltása miatt biztosan nem szerepelhet. A mai program: Bajnokok Ligája-elődöntő, AC Milan–PSV, 20.45.

Veterán védő pótolhatja Nestát és Stammot

Carlo Ancelotti, az AC Milan edzője kénytelen lesz egykori játékostársát, Alessandro Costacurtát a kezdőcsapatba vezényelni. Első számú középső védője, Nesta eltiltott, helyettese, a holland Jaap Stam sem egészséges, csak a mérkőzés előtt dől el, játszhat-e. „Stam játszani szeretne, de csak akkor teheti, ha teljesen egészséges – mondta a milanói csapatorvos. – Szükség van még néhány vizsgálatra.” Ha Stam nem szerepelhet, Costacurta kerülhet a védelem közepére. A veterán hátvéd vasárnap ünnepelte 39. születésnapját, de már biztos, hogy negyvenévesen is az AC Milan futballistája lesz. A klub ugyanis már meghosszabbította szerződését 2006 nyaráig. Nem jótékonyságból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!