Hírek

2005.04.21. 06:19

Az ötödik hely kizárható

Tegnap elindult hosszú útjára a PVSK női csapata. Az együttes holnaptól az oroszországi Szamarában, az Euroliga négyes döntőjében kosarazik.

Malonyai Péter

Rátgéber László komolyan gondolja, hogy csapatának egyetlen célja: ne legyen ötödik a négyes döntőben. Az ötödik hely persze fogalmilag kizárt, ám a tréfa háttere komoly. – Tavaly is, most is bejutottunk a négy közé, ez mindenképpen siker, hiszen szakmai folyamatosságról árulkodik – mondja a mesteredző. – A tavalyi, pécsi négyes döntőben kulcsszerepet játszók közül csak Iványi és Branzova vezéregyéniség az idén, tulajdonképpen új csapattal szerepelünk. Éppen ezért szeretném kiélvezni a négyes döntő minden pillanatát, örülni a szép kosaraknak, a pazar akcióknak, és főképpen annak, hogy továbbra is európai élcsapat vagyunk.

Mindez persze nem előzetes mentegetőzés Rátgébernél. – Hogy mi az, ami több annál, amennyit eddig elértünk, mindannyian tudjuk, kár róla beszélni. Az a legkevesebb, hogy mindent megteszünk, hogy minél többre vigyük Szamarában. A PVSK pénteken magyar idő szerint délután kettőkor játszik a Gambrinus Brnóval. Az időpont szokatlan, hát még úgy, hogy előtte tizenhárom órát utazott a csapat, s hajnali fél ötkor érkezett meg a négyes döntő helyszínére.

– Manapság a kosárlabdában is nüanszoktól függ a siker, így döntő lesz, mennyire képesek átállni a lányok – magyarázza. – Mindenesetre reggel nyolckor és fél kettőkor edzettünk, hogy szokjuk a gyűrődést, ezzel együtt a kellő összpontosításnak nagy szerepe lesz.

A brnóiakkal szemben pozitív a PVSK mérlege, ami biztató, akárcsak az, hogy egységes a csapat. Mindezt alátámasztják Alicia Poto szavai. A Brno ausztrál kosarasa szerint a pécsiek titka a szervezettségben rejlik, ezért csak akkor lehetnek eredményesek ellene, ha valahogy megtörik a kulcsembereket. A Magyarországon is megfordult ausztrál lány természetesen Iványi Dalma kikapcsolására gondol elsősorban, hozzátéve, hogy tudja, nehéz dolga lesz, hiszen Iványi – ahogy mondja – nemcsak kitűnő, hanem okos játékos is.

– Az idei négyes döntő csapatai nem hemzsegnek a nagynevű játékosoktól – állítja Rátgéber –, ez pedig jó esélyt kínál arra, hogy sztárok szülessenek a szamarai tornán. A mi játékosainknak is remek alkalom rá, nagy lehetőség.

Vasárnap, a 3. helyért: elődöntő két vesztese

Döntő: az elődöntő két győztese -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!