Hírek

2005.04.22. 06:44

Baumgartner is Imolában

Az első magyar Forma–1-es pilóta 2005-ben is itt van a San Marinó-i Nagydíjon. Ám sajnos nem pilótaként, hanem a Minardi vendégeként.

Méhes Károly

[caption id="" align="alignleft" width="211"] 2004-ben Michael Schumacher nyert Imolában. Most vajon újrázik-e?
[/caption]Szép gesztus volt Paul Stoddarttól, hogy az európai szezon első versenyére meghívta Baumgartnert, aki 2004-ben a versenyzője volt. Zsolt a hagyományos keddi focimeccsen ismét Schumacher, Trulli és Fisichella csapattársa lehetett, de csak a zöld gyepen. A világbajnok ezúttal gólt lőtt a jótékonysági derbin, míg a magyar fiú csak az utolsó negyedórában lépett pályára. Természetesen Baumgartner nem focizni jött Imolába, hanem kicsit körülnézni, vajon teremhet-e még számára bármiféle babér is az autósport csúcsán.

– Sosem nyugodtam bele, hogy az F1-nek számomra vége, ugyanúgy élek, edzek, mintha ma is versenyeznék, abban a reményben, hogy lesz még számomra egy esély.

Az olaszok kedélyét a Ferrari és Schumi eddigi szereplése borzolja. Most, hogy Rómában megválasztották az új pápát, azt szeretnék, ha a „Vörös Istennő” is régi fényében tündökölne. Az eddigi gyengécske szereplés után megint terítékre került a hétszeres bajnok esetleges visszavonulása, amit ő szokás szerint csuklóból cáfolt: – Eszem ágában sincs visszavonulni, sőt! Sokkal érdekesebb feladat a középmezőnyből visszatornászni magam az élbolyba, mint folyton csak nyerni.

Arra a pletykára, hogy máris kiszemelték volna utódját Alonso személyében, csak mosolygott. – Jean Todt és Fernando régóta jó barátok, néha leülnek és elbeszélgetnek. Higgyék el nekem, egy-egy ilyen alkalommal nem írnak alá azonnal egy újabb szerződést, ahogy sokan sejtik. Én biztos tudnék róla.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!