Hírek

2005.04.04. 07:47

Csak Alonso nem hibázik

Remekelt a Renault Bahreinben is, az új Ferrari nem bírta a tempót.

Méhes Károly

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Pedro de la Rosa két és fél év után indult újra versenyen, mégis ő volt az egyetlen, akire figyelni kellett
[/caption]Noha a 24 éves spanyol Alonso magabiztosan szerezte meg vasárnap délelőtt az első rajtkockát, úgy tűnt, hogy az F2005-ös Ferrarival Michael Schumacher méltó ellenfele lesz majd délután, miután a 2. helyről rajtolhatott. A hétszeres világbajnok a start után ugyan jól tudta tartani fél másodperces hátrányát a katalán fiú mögött, ám a 11. körben meghibásodott a sebváltója, és egy pördülés után fel kellett adnia a küzdelmet. Nem kevesebb mint 58 verseny óta ez volt az első alkalom, hogy Schumi vörös autója elromlott. A verseny hőse a beugró Pedro de la Rosa volt. A sérült Montoyát helyettesítve, apait-anyait beleadva az ötödik helyen végzett. Ha mázlija van, és Montoyának – balszerencséjére – hosszú lesz a pihenője, tovább villoghat.

A Renault még sosem nyert három futamot egymás után, most, hogy ez megtörtént, azt jelenti, hogy lassacskán már-már a bajnoki címre is gondolhatnak. Persze még rengeteg verseny van hátra, ám eddig három földrészen tudtak nyerni. Kérdés, Európában is sikerül-e nekik három hét múlva.

Méhes Károly Jó döntés volt bevetni az új autót Bahreinben Michael Schumacher kiesése ellenére is derűlátó: „Az új autó bevetése a legjobb döntés volt, amit az adott helyzetben hozhattunk. Arra nem számíthattunk, hogy Fernando mögött haladva összeszedek valami szemetet, ami aztán tönkretette a hűtőt. Van három hetünk a következő futam előtt, sok munka vár ránk, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan fel tudjuk venni a versenyt a többiekkel, és még beleszólunk a világbajnoki versenybe. Pedro de la Rosa két és fél év után indult újra versenyen, mégis ő volt az egyetlen, akire figyelni kellett -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!