Hírek

2005.04.20. 00:00

Cunami magyar módra: segítsünk a Mátrának!

BAMA

Mátrakeresztesen és Szuhán járt kollégám, riportját a harmadik oldalon olvashatják. Azt mondja, olyan ott most minden, mintha atomcsapás érte volna a falvakat. Két óra alatt 110 milliméter csapadék hullott le, amely a kéthavi átlagnak felel meg. Képzelem, kijött a kárbecslő és körbenézett. A pénz még el sem indult. Ezekben a falvakban a tartalékok – ha voltak – hamar elfogynak. Közben élni kell, dolgozni menni, ha van hova.
A gyereket iskolába kell járatni, ha nem mosta el a víz azt is. Olyan nagyon szép lenne, ha mi magyarok végre magunkért is összefognánk. Ha nemcsak távoli cunamik riadalma  rázna fel bennünket a közönyből, hanem az orrunk előtt zajló tragédiák is.
Ha nemcsak az állatkert lakóit és az éhező vakvezető kutyákat fogadnánk örökbe – amit nagyon helyesen teszünk –, hanem néha saját honfitársaink támasza is lennénk.
Mi még nem tudjuk, hogyan fogunk segíteni, de fogunk. Ha tőlünk ezt a Reggel e-mail címén bárki kéri, utánajárunk, hogyan, miben és mikor lehet segíteni a Mátrának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!