Hírek

2005.04.13. 08:50

Egy boldog nyár Budapesten

Nyáron sem maradunk kulturális rendezvények nélkül, ígérik a Nyári Fesztivál szervezői. Csak győzzünk választani a jobbnál jobb programok közül.

Parcsami Gábor

Nyári Fesztivált rendeznek június 10. és szeptember 3. között Budapesten. A több mint hatvan musical-, operett-, könnyű- és népzenei rendezvényt felvonultató programsorozat kiemelt médiatámogatója lapunk. Három helyszínen, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, a Városmajori Színpadon és a Budai Parkszínpadon mutatják be a műsorokat.

Bán Teodóra, a fesztivál igazgatója a tegnapi sajtótájékoztatón beszámolt a részletes programról. A fesztivál a Margitszigeten a Világkarnevál egyhetes rendezvénysorozatának magyar gálájával kezdődik. A Budai Parkszínpad június 25-én a Princess együttes koncertjével kapcsolódik be a fesztiválba. A komolyabb műfajok kedvelői éppúgy találnak maguknak szórakozást, mint a könnyed kikapcsolódásra vágyók. Színházi előadások mellett fellép a Cotton Club Singers, a Pa-Dö-Dö, a Benkó Dixieland Band, Somló Tamás és Edvin Marton. A Városmajori Színpadon június 11-én Kováts Kriszta (47) Kováts Műhely című új lemezének bemutatója nyitja a rendezvények sorát.

– A koncertet kétórásra tervezem, és az új CD tizenöt dala mellett a régi nótáimból is előadok egy csokorra valót. Estem sztárvendége Gerendás Péter lesz. Többek között egy meglepetésduettet fogunk elénekelni. Az új lemezt „nem kapkodtam el”, három évet dolgoztam rajta – árulta el Kriszta. – A dalok szerzői között találjuk Bródy Jánost, Szakcsi Lakatos Bélát, Müller Péter Sziámit, Tolcsvay Lászlót, Várkonyi Mátyást és Somló Tamást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!