Hírek

2005.04.23. 00:00

Hírességek ültették a fákat

Nyolc gömbkőrissel lett gazdagabb a Frankel Leó út a Margit körút kereszteződésénél. A növényeket II. kerületi hírességek ültették el a Föld Napja alkalmából. A művészekből és sportolókból álló csapat tagjai egy általuk nagyra tisztelt személy emlékére helyezték a földbe a facsemetéket.

Kiss Gergely

[caption id="" align="alignleft" width="133"] Bodrogi Gyula színművész Kabos Gyula emlékére ültette a fát
[/caption]Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó Ady Endre előtt tisztelgett. A költőóriásból érettségiztem harminchat évvel ezelőtt – mondta lapunknak Csapó. - Annyira szeretem a verseit, hogy az írásbeli dolgozatom hétoldalas lett. A magyartanárom azt hitte, hogy puskáztam, ezért a szóbelin újra Adyból kérdezett. Ötöst kaptam.

Hegyi Barbara színművész édesapjának, Hegyi Barnabásnak ajánlotta a fát. – Jó érzés tölt el – mondta a művész lapunknak –, hogy egy ilyen esemény kapcsán állíthatok neki emléket. Többször is visszalátogatok majd a fához és megnézem hogyan fejlődik.

Ásót ragadott még Koncz Zsuzsa énekesnő, Karafiáth Orsolya költő, Gryllus Dániel zenész, Bodrogi Gyula, Bánffy György és Moór Marianna színművészek. A hírességek és választottjaik nevét egy kis tábla őrzi a növények tövében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!