Hírek

2005.04.30. 06:32

Holland mintára fejlesztik az újpesti futballt

Riskó M.

Sokat várnak Újpesten attól a szerződéstől, amelyet a klub tegnap kötött a világhírű, Babos Gábort is foglalkoztató Feye-noord labdarúgóklubbal. A hollandok Kiprich József segítségével szerepet vállalnak a lila-fehérek utánpótlás-képzésében.
A rotterdamiak több magyar klubot is feltérképeztek, majd úgy döntöttek, hogy az Újpesttel működnek együtt. Az utánpótlás-nevelésben jelentős szerepet szánnak Kiprich Józsefnek, a Feyenoord egykori kiváló csatárának, aki egy kiemelt korosztály szakmai munkáját irányítja a lila-fehér klubnál a jövőben.
A magyarországi munka koordinációjával az Újpest FC sportigazgatójának kinevezett Francois Laureyssent bízták meg.
A Feyenoordnak nem titkolt célja, hogy a jövőben magyar futballistát is szerepeltessen csapatában.
– Biztos vagyok abban, hogy oda-vissza sokat segíthetünk egymásnak – mondta Mark Wotte, a Feyenoord technikai igazgatója. – Néhány éven belül újabb magyar labdarúgók is bemutatkozhatnak nálunk, és arra is jó esély van, hogy a mi fiataljaink, akik még nem érettek
a holland bajnokságra, esetleg Újpestre kerüljenek.
A közös munkát júliusban kezdik a felek, az első eredmények már télre várhatók, de az igazi fellendülést valószínűleg csak három–négy év múlva tapasztalhatjuk majd Újpesten – ha a holland modell Magyarországon is működik...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!