Hírek

2005.04.02. 00:00

Húsz lövéssel öltek meg két férfit a Vadvirág utcában

Személyes bosszú vagy területfelosztás miatti leszámolás volt a péntek hajnali kettős gyilkosság. A rendőrök az előbbire hajlanak. Az áldozatok ismertek voltak a hatóságok előtt. Ercsi rettegte őket.

Szemán László

Legalább húsz lövéssel végeztek ki csütörtökről péntekre virradóra két férfit a diósdi Vadvirág utcában. Húsz pisztoly- és géppisztoly-lőszerhüvelyt találtak a helyszínelők. A kettős gyilkosság éjfél után történhetett.

Egy hajnali két óra felé arra járó autósnak tűnt fel a felkapcsolt reflektorral várakozó, ezüstszínű Audi A4-es. Az autós egy fekvő férfit látott az Audi mellett az úton, egy másikat pedig a volánra bukva. A sofőrülésen ülő férfit gyorsan azonosították a rendőrök. Az Ercsiben élő F. József (43) fejlövést kapott az első szélvédőn keresztül. Az Audi mellett fekvő áldozat több hátlövést kapott. Őt délután egy órára azonosították a Colos becenéven ismert csepeli K. Norberttel (28).

Szabó Jenő ezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója elmondta: a saját és társzolgálatoktól származó információk szerint a klasszikus területfelosztást mint okot kizárták. Egyébként mindkét áldozat ismert volt a nyomozók előtt. F. József többszörösen büntetett előéletű, egyebek mellett erőszakos bűncselekmények miatt, K. Norbert büntetlen előéletűnek számított. – Elszámolási vita két személy között, személyes bosszú lehetett a kettős gyilkosság oka. Legalább kettő, legfeljebb három személy hajthatta végre a bűncselekményt – mondta Szabó Jenő.

Ercsi lakói tegnap döbbenten tárgyalták a történteket, de nem látszottak meglepettnek. Többen is elmondták a Reggelnek, hogy F. Józseftől rettegtek, igencsak erőszakos embernek tartották. Szerintük „Colos”, ahogy a másik áldozatot ismerték, F. embere volt. F. Józsefről sokat elmond priusza. Többek között zsarolás, garázdaság, lopás, súlyos testi sértés, megrontás és erőszakos közösülés miatt volt büntetve. Az éjszakai életet jól ismerők szerint F. csak Fejér megyében volt „erős”. Úgy tudják, az elmúlt hónapokban felmerült benne, hogy terjeszkedjen a Csepel-szigeten. A sziget azonban foglalt.

Az ügy bonyolultságát mindenesetre jelzi, hogy a Pest megyei nyomozókat támogatják munkájukban a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni specialistái is.

Kettős gyilkosságok hazánkban

Ritkán történik két vagy több áldozatot követelő gyilkosság Magyarországon. Legutóbb tavaly augusztus 23-án történt kettős gyilkosság. Budapest XVIII. kerületében egy férfi és egy nő holttestére bukkantak. Egy velük élő férfi ölte meg őket. Június 19-én a Kőbányai úton két kínait lőtt agyon egy harmadik. A tettest Marcaliban fogták el tíz nap múlva. Tavaly január 29-én Kisteleken gyilkoltak meg egy idős házaspárt.

Négy éve történt az utolsó

Klasszikus területfelosztási ok miatt legutóbb 2001. június 18-án öltek. A Dembinszky utca 10-be hazatérő T. Istvánt megölte egy, a kapuljban lévő kukába rejtett pokolgép. Súlyosan megsérült vele lévő barátnője is. T. játékgépekkel foglalkozott. Állítólag egykor az 1999-ben megölt Seres Zoltánnak dolgozott. Bár a rendőrség feltérképezte kapcsolatait, a mai napig nem sikerült elfogni a tettest, illetve a megbízót.

A bandaháború lehetősége

Kedden megírtuk, vihar előtti csend van az éjszakai életben. Olyan, mint az 1996-ban kirobbant bandaháború előtt. A Nemzetbiztonsági Hivatal és a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ jelzése szerint számíthatunk újabb alvilági bandaháborúra. A területek újrafelosztása csak erőszakos úton történhet. A bűnözők feltörekvő ifjú nemzedéke hajlik is erre a megoldásra.

Ritkán történik két vagy több áldozatot követelő gyilkosság Magyarországon. Legutóbb tavaly augusztus 23-án történt kettős gyilkosság. Budapest XVIII. kerületében egy férfi és egy nő holttestére bukkantak. Egy velük élő férfi ölte meg őket. Június 19-én a Kőbányai úton két kínait lőtt agyon egy harmadik. A tettest Marcaliban fogták el tíz nap múlva. Tavaly január 29-én Kisteleken gyilkoltak meg egy idős házaspárt. Négy éve történt az utolsó Klasszikus területfelosztási ok miatt legutóbb 2001. június 18-án öltek. A Dembinszky utca 10-be hazatérő T. Istvánt megölte egy, a kapuljban lévő kukába rejtett pokolgép. Súlyosan megsérült vele lévő barátnője is. T. játékgépekkel foglalkozott. Állítólag egykor az 1999-ben megölt Seres Zoltánnak dolgozott. Bár a rendőrség feltérképezte kapcsolatait, a mai napig nem sikerült elfogni a tettest, illetve a megbízót. A bandaháború lehetősége Kedden megírtuk, vihar előtti csend van az éjszakai életben. Olyan, mint az 1996-ban kirobbant bandaháború előtt. A Nemzetbiztonsági Hivatal és a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ jelzése szerint számíthatunk újabb alvilági bandaháborúra. A területek újrafelosztása csak erőszakos úton történhet. A bűnözők feltörekvő ifjú nemzedéke hajlik is erre a megoldásra. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!