Hírek

2005.04.12. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Értékesítik
A Budavári Önkormányzat nyilvános versenytárgyalást hirdet nem lakás céljára szolgáló helyiségek értékesítésére. Az ingatlanok a Krisztina körúton, az Aladár és a Batthyány utcában találhatók. (kg)

II. kerület Tárgyalnak
Ülést tart a Pesthidegkúti Városrészi Önkormányzat ma 17 órától a Máriaremetei úti közösségi házban. Az eseményen elsősorban a helyi építési ügyek kerülnek szóba. (kg)

III. kerület Látványos
Egy újonnan kifejlesztett készülék és egy számítógépes program segítségével április 15-étől régi pompájukban válnak láthatóvá az Aquincumi Múzeum ókori épületei. (kg)

IV. kerület Nyári tábor
Az önkormányzat pályázatot hirdet az újpesti gyermekek táboroztatásának, szünidős programjainak támogatására. Az adatlap beszerezhető a polgármesteri hivatalban, illetve letölthető az önkormányzat honlapjáról (www.ujpest.hu). Határidő: április 26. (nvzs)

V. kerület NÉMET FIATALOK
Tanulmányútra érkezik a Belváros testvérvárosából, Berlin-Charlottenburgból nyolc gyakornok. A fiatalok az önkormányzati munkával ismerkednek. (rv)

VI. kerület Jó tanács
Ingyenes pályázatírási tanácsadást tart szerdán és csütörtökön a Nonprofit Vállalkozásokért a Népjóléti Szférában Alapítvány. Érdeklődni lehet a 486-1281-es telefonszámon. (rv)

VII. kerület MŰVÉSZETI NEVELÉS
Művészeti tagozattal bővültek a Janikovszky Éva Művészeti Általános Iskolában a tanulmányok. Az elsősök a néptánc, az ének, a rajz és a kézművesség alapjaival ismerkedhetnek. (rv)

VIII. kerület EREDMÉNY
A térfigyelő rendszernek köszönhetően tavaly összesen ötszázötven olyan személyt sikerült a rendőrségnek elfognia, akik valamilyen törvénybe ütköző cselekményt követtek el. (dná)

IX. kerület BESZÁMOLÓ
Petermann József, a kerületi tűzoltóság parancsnoka legutóbbi ülésén tájékoztatta a képviselő-testületet a kerületi tűzoltóság tavalyi fontosabb tevékenységéről. (dná)

X. kerület FELNŐTTKÉPZÉS 
A Kőbányai Szülők Egyesülete ingyenes számítógépes képzésének következő időpontja április 13. Helye: Szent László Általános Iskola. (dná)

XI. kerület Kopaszi-gát
A világ legnagyobb ingatlanbefektetőinek cannes-i találkozóján bemutatták a Kopaszi-gát megújításának tervét. A nemzetközi tetszésnyilvánítás alapján beigazolódni látszik, hogy jók a kerület öböllel kapcsolatos elképzelései. (vs)

XII. kerület Torna Gerinc- és csípőtornát, légzésgyakorlatokat magában foglaló karbantartó tornát tartanak kedden délelőtt 10 órától a Virányosi Közösségi Házban. (ka)

XIII. kerület BŰNÖZÉS
A kerületben a Margitsziget a legbiztonságosabb dr. Kiss Ernő rendőr dandártábornok szerint. Ugyanakkor Újlipótvárosban és a Dózsa György úttól kifelé a statisztika szerint sok az ismertté vált bűncselekmény. (nvzs)

XIV. kerület MEGHÍVÓ
Lakossági fórumot tart a költségvetésről Rátonyi Gábor, Zugló polgármestere ma délután fél hattól. A helyszín a Pétervárad utcai házasságkötő terem. (nvzs)

XV. kerület SZÁZÉVES
Hajdu László polgármester is köszöntötte újpalotai otthonában Szilágyi Andrásnét, Rezska nénit, aki most töltötte be századik életévét. (vcs)

XVI. kerület Adományozás 
A Pro Concordatia Populorum Lovagrend adományozást tart kedden, 11 és 12 óra között a Veres Péter út 27. szám alatti udvari faházban. (ka)

XVII. kerület PÁLYÁZAT
Összesen kétmillió forintnyi támogatáshoz juthatnak a kerületben működő önszerveződő közösségek. A pénz pályázat útján nyerhető el. Benyújtási határidő: április 30. (dná)

XVIII. kerület TISZTASÁG
Tavaszi nagytakarítást szerveznek április 23-án a kerület több pontján. Várják a rakodógéppel, teherfuvar-lehetőséggel rendelkező vállalkozók  felajánlásait. (vz)

XIX. kerület ITALOZÓK
Sok a panasz a közterületi italozásra. Az önkormányzat arra kéri  a lakosokat, hogy a Fővárosi Közterület-felügyeletnél jelezzék panaszaikat. (vz)

XX. kerület NYELVÓRA
Ingyenes angol és német nyelv-tanfolyamok kezdődnek Pesterzsébeten. A nyolchetes, harminckét órás kurzust a Csiliben tartják. (vz)

XXI. kerület Támogatás
Felhívást tett közzé az önkormányzat a lakóházak előtti, utcai zöldsávok szépítésére. A győztesek pénzjutalomban részesülnek. (vcs)

XXI. kerület SZÖKŐKÚT
Megépítik Csepel első szökőkútját a Szent Imre téren, az Országzászló mellett. A tervek szerint jövő év március 15-én adják át. (vcs)

XXII. kerület Kedvezmények 
A mozgáskorlátozottak kedvezményeinek igénybevételéhez szükséges nyomtatványok április 30-áig vehetők át és adhatók le az ügyfélszolgálati irodában, az egészségügyi irodában és a nagytétényi ügyfélszolgálati irodában. (vcs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!