Hírek

2005.04.29. 08:56

Keresztül Magyarországon

BAMA

Gyöngyös TORNATEREM-FELÚJÍTÁS
A város képviselő-testülete legutóbbi ülésén döntött arról, hogy címzett támogatást nyújt be az Oktatási Minisztériumhoz a Berze Nagy János Gimnázium tornatermének felújítására. Az önkormányzat a pályázathoz két megvalósíthatósági tanulmányt készíttetett. Mindkét variáció több mint 400 millió forintba kerül, amelyhez 15 százalékos önerőt biztosít a testület. (ss)

Szeged FELÚJÍTOTT LIGET
A Szeged újszegedi városrészében lévő liget mintegy harmincegymillió forint ráfordítással megújított részét ünnepélyes keretek között adta át a város polgármestere csütörtökön. A településen további városszépítést is terveznek. (szla)

Eger EU-PÉNZEK
Jövőkép címmel terv készült arra, hogy a 2007 és 2013 közötti EU-s költségvetésből Észak-Magyarországon mely területekre lehet forrásokat szerezni. Az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség illetékese emlékeztetett: a II. Európa-terv keretében 750 milliárd forint európai uniós forrásra számíthat az ország, ehhez 250 milliárd forint önrész társul. (szla)

Békéscsaba MOZI
Év végére kulturális közéleti centrumot hoznak létre Békéscsabán a volt Phaedra mozi épületében. A létesítményben zenei esteket, kiállításokat, tanfolyamokat, szakmai konferenciákat tartanak, illetve művészmozi indul. (fgk)

Pécs TÁNCMŰVÉSZETI DÍJAK
A tánc világnapja alkalmából idén is hat díjat oszt ki a Magyar Táncművészek Szövetsége, ebből három Pécsre kerül. Életműdíjat kap Uhrik Dóra balettművész, az évad legjobb táncosnőjének járó kitüntetést Spala Korina, a pécsi balett vezető táncosnője, az Évad legjobb alkotója díjat pedig Kricskovics Antal koreográfus kapja. (sza)

Putnok KIÁLLÍTÁS
Megnyílt a VII. Gömör Expo Putnokon, a négynapos magyar–szlovák kiállítás és vásáron több mint százötven vállalkozás mutatja be termékeit, szolgáltatásait. A vasárnapig tartó rendezvénysorozat igazi gazdasági kirakata a gömöri térségnek, emellett kulturális találkozó is, állítják a szervezők. (szla)

Kaposvár TÁMOGATÁS
Somogy megyében határidőre, április 30-ig teljesítik a területalapú támogatások kifizetését. 7453 igénylésre csaknem 7,5 milliárd forintot fizetnek ki, 130 kérelmet elutasítottak. (szla)

Siófok BALATONI SZEZONNYITÁS
Ilyen nevű rendezvény hivatalosan csak egy van, s ez pedig Siófokon lesz május 13-16. között. A Magyar Szabadalmi Hivatal határozata szerint a „Balatoni szezonnyitó” elnevezést és szimbólumot csak Siófok Város Önkormányzatának használhatja. (szla)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!