Hírek

2005.04.23. 00:00

Keresztül Pest Megyén

BAMA

Diósd Térfigyelő
Megkezdődött a térfelügyeleti rendszer műszaki átadása. A tervezett nyolc kamerával szemben öszszesen tizenegyet szerelnek fel a községben. A próbaüzem várhatóan április végére befejeződik. A rendszer „éles” működésére információs táblákon hívják fel a figyelmet. (vs)

Göd Sportcsarnok
Télen még márciusra tervezték a csarnok avatását, amit végül április 23-ra tűztek ki. Sándor István polgármester április 21-i közleménye szerint az ünnepség elmarad a volt kivitelező sorozatos és súlyos szerződésszegése miatt. Az átadás időpontját később határozzák meg. (vs)

Gödöllő Szilas major Május 18-áig megtekinthető a Polgármesteri Hivatal Lakosságszolgálati Irodáján a Szilas major területére készülő szabályozási terv. Ez alatt az idő alatt a tervvel kapcsolatos észrevételeiket megtehetik a város lakói. (vs)

Gyömrő Névadás
A Rózsahegyi utak, dűlők elnevezéséről is döntött legutóbbi ülésén a képviselő-testület. E szerint a Felsődűlő a Mányaréti út, a Középsődűlő a Rózsahegyi út, az Alsódűlő a Töves-majori út, a IV. Dűlő a Péteri út nevet kapta. (vs)

Pécel Beiratkozás
A város óvodáiba április 25-étől 29-éig, azaz hétfőtől péntekig, reggel nyolctól délután négy óráig lehet beiratkozni. (vs)

Pomáz Elúszott a tanuszoda
Sikertelenül pályázott a város egy tanuszoda létrehozására. Szentendrén már van egy, s mivel a pályázatot kistérségeknek írták ki, a minisztérium illetékesei erre hivatkozva utasították el a pomázi pályázatot. (vs)

Százhalombatta Erdélyi borok
A Csobolyó Borbarát Klub tagjai április 25-én a Barátság Művelődési Központban erdélyi magyar borászokat látnak vendégül. A meghívott vendégek kóstolóval egybekötött előadása után kötetlen beszélgetésre kerül sor délután hat órától. (vs)

Vác Habsburg-óra
Április 26-án rendhagyó történelemórát tart dr. Habsburg Ottó
a Váci Városi Sportcsarnokban. A Páneurópai Unió elnöke délelőtt a városházára látogat. Találkozik a város vezetőivel, majd 12 óra 45 perckor a városban tanuló diákokkal beszélget a sportcsarnok küzdőterén. (vs)

Veresegyház Takarítás
Évek óta hagyománnyá vált a városban a föld napi szemétgyűjtés. Ebben az évben vasárnap reggel a város hét pontján várják a segíteni vágyó polgárokat. A munka végeztével, 13 órakor a szervezők és a támogatók mindenkit vendégül látnak egy ebédre az Öreg-tónál lévő horgásztanyán. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!