Hírek

2005.04.14. 00:00

Keresztül Pest megyén

BAMA

Dabas Biztonságos település
Többéves sikertelen próbálkozást követően sikerrel pályázott a város Pest Megye Biztonságos Települése címre. A bűncselekmények száma a lakosság számához viszonyítva 3 százalék alatt maradt (339), és vállalták ennek további csökkentését. A közbiztonsági feladatok ellátására egymillió forintos támogatást nyert így Dabas. (vs)
 
Érd Lengyel színház
A város testvértelepüléséből, Luba-czówból érkezett Magapar színház április 15-én mutatkozik be a Szepes Gyula Művelődési Központban. A társulat előadásai a beszédet nélkülözik. A mozgás, a zene és a fény egyenragú partnerként játszik. A színházi előadás szereplői tizenkét-tizenhárom éves diákok. (vs)
 
Budaörs Sportnap
Az önkormányzat 1,356 millió forinttal támogatja a hagyományos Városi Sportnap megrendezését, amelyet idén május 21-én tartanak meg. (vs)

Nagymaros Szelektív hulladék
Áprilisban a város területén nyolc szelektív hulladék gyűjtésére szolgáló gyűjtőpontokat alakítanak ki. A szigetek létrehozása pályázati támogatással valósul meg. Ezeken a helyeken három-három darab 1100 literes műanyag tartályt helyeznek el. (vs)

Pilisvörösvár Nemzetiség
Jóváhagyta a nemzetiségi egyesületek 2005. évi támogatását legutóbbi ülésén a város Német Nemzetiségi Önkormányzata. Ebben az évben hat szervezet összesen 4250000 forintra számíthat. (vs)

Szada LOMTALANÍTÁS
Az elmúlt évhez hasonlóan három körzetben, körzetenként tizenöt-húsz darab konténerben lehet elhelyezni a használhatatlan tárgyakat. Április 19-én a hétfői, április 22-én a szerdai, április 23-án pedig a csütörtöki gyűjtés utcáiban tölthetők meg a tárolók. Az elszállítás a következő napon történik. (vs)

Százhalombatta Nem lesz skanzen
Nem támogatták a képviselők, hogy a Téglagyári-völgy területén középkori európai skanzent létesítsen az Őskultúra Alapítvány. Ugyanis az Álmos utca és az érdi határ között később kijelölendő területen parkerdő létesítését tartják kívánatosnak. A testület megbízta a főépítészt,  hogy a szabályozási tervet ennek megfelelően készíttesse el. (vs)

Törökbálint VESZÉLYES HULLADÉK
A Kerekdomb Környezetvédelmi Egyesület szervezte akcióban szombaton 9 és 12 óra között várják a háztartásokban felgyülemlett gyógyszereket, növényvédő szereket, festékeket, akkumulátorokat, gumiabroncsokat. Mindezt a Posta melletti parkolóban veszik át. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!