Hírek

2005.04.30. 00:00

Keresztül Pest Megyén

BAMA

Aszód Parkolási gondok
A gépjárművekkel egyre nehezebb parkolóhelyet találni  a városban. Ezért kezdeményezte a képviselő-testület egy átfogó rendelet előkészítését. A rendeletalkotás előtt közlekedési vizsgálatot végeztetnek. Három céget kértek fel ajánlattételre. (vs)

Budakeszi Bevásárlóközpont
Továbbra is terjeszkedik a Tesco a főváros környékén. Egy ötezer négyzetméter alapterületű, 13 pénztárgépes áruházat terveznek a városban a Budaörsi út elején. A benzinkút szomszédságában épülne föl. A létesítésről azonban még nincs végleges döntés, mert Budakeszi mellett más helyszínek is szóba kerültek. (vs)

Gödöllő Óvodai beÍratkozás
A város óvodáiba történő jelentkezés időpontja 2005. május 2–13-ig, munkanapokon 8–16 óra között. A harmadik életévét betöltött gyermekek felvétele elsősorban a területileg illetékes óvodába történik. (vs)

Gyömrő Mese
Május 3-án, kedden 18 órakor a művelődési házban az idén Alternatív Kossuth-díjjal kitüntetett Berecz András vendégeskedik. A népmesemondó majd húsz éve gyűjt dalokat, meséket, tréfákat Erdélyben, Moldvában,
a Felvidéken, Somogyban, Szatmárban, a Nyírségben. (vs)

Pilis Ingyenes allergiavizsgálat
A Rákóczi út 40. alatt, a gégészeti szakrendelőben 2005. május 10-én (kedden) 15 órától 19 óráig ingyenes allergiavizsgálatot tartanak. A jelentkezők megtudhatják, mi váltja ki rosszulléteiket. (vs)
 
Szada Óvodabővítés
Június 30-ig befejeződik az óvoda kivitelezési terveinek elkészítése. Az előkészületek is jelentős összegbe kerülnek. Az összes tervezési díj, vázlat és felmérés 750000, az építési engedélyezési tervdokumentáció 900000, a kiviteli tervek 1525000 forint + 25 százalék áfa kiadást jelentettek az önkormányzatnak. (vs)

Százhalombatta Határszemle
Az Érdi Körzeti Földhivatal 2005. május 11–12-én tartja
a város közigazgatási területén a kötelező határszemlét. Ellenőrzik, hogy a termőföld-tulajdonosok, illetve földhasználók eleget tettek-e a törvény által előírt művelési kötelezettségüknek, betartották-e a gyommentesítést. A mulasztók bírságra számíthatnak. (vs)

Szentendre Skanzen
Kisbárányok születtek az alföldi mezőváros tájegységhez tartozó nagykunsági állattartó tanyán. A csacsi is várandós, így hamarosan újabb jövevény érkezésére számítanak. (vs)

Vác Véradás
A Vöröskereszt és az Aktív Nők Klubja Egyesület véradást szervez a sportintézmények támogatásával a Városi Uszodában. Május 1-jén 10 és 14 óra között ide várják a 18 és 65 év közötti egészséges segíteni szándékozókat. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!