Hírek

2005.04.15. 00:00

Keresztül Pest megyén

BAMA

Biatorbágy Testvérvárosi Napok
Ebben az évben június 25-26. között rendezik meg a Testvérvárosi Napokat. Az önkormányzat Herbrechtingen, Gyergyóremete, Kiti testvérvárosokból érkező vendégek elszállásolásához a lakók segítségét kérik. Olyanok jelentkezését várják elsősorban, akik valamilyen szinten beszélnek német, görög vagy angol nyelven. (vs)

Cegléd Baráti kör
A Cegléd Baráti Körének vezetősége legutóbb kibővített ülést tartott. A kulturális elemeket is tartalmazó szeptemberi találkozót készítették elő. Nem csoda, hogy a meghívottak mindegyike megjelent az ülésen. (vs)

Érd Iskolafelújítás
Megindította a közbeszerzési eljárást az önkormányzat a Gárdonyi Géza Általános Iskola felújítási terveinek elkészíttetése érdekében. A korszerűsítés a 2005. év végén kezdődhet, és várhatóan 2006 szeptemberére fejeződik be. A bővítés során aulát, modern melegítőkonyhát és étkezőt, iskolai könyvtárat, orvosi szobát alakítanak ki, valamint parkolót is létesítenek. (vs)

Gödöllő Kiállítás
A Gödöllői Királyi Kastély egykori virágházában és fürdőjében április 20-án új kiállítás nyílik. Az október 30-ig megtekinthető tárlaton az épületegyüttes 20. századi történetét ismerheti meg a közönség. A falfestések és díszítőelemek a korábbi időkről tanúskodnak. (vs)

Isaszeg Játszóház
A Nagycsaládosok Egyesülete szombaton 10 és 15 óra között Fészekalja családi játszóházat rendez a volt gyermekorvosi rendelő épületében. Az 1–14 éves gyerekek és szüleik több, mint 40 féle játékot próbálhatnak ki, barkácsolhatnak, és játékkölcsönzésre is lesz lehetőség. (vs)

Nagymaros Ülés
Április 18-ra hívta össze Edöcsény András polgármester a képviselő-testület. Ezt megelőzően, március 21-én, az ülés nem volt határozatképes, mivel csak a képviselők fele jelent meg. Ezért rendkívüli ülést hívtak össze március 24-re, majd 25-re és 29-re. Ezeken az üléseken sem folytatták a munkát, mivel mindegyik határozatképtelen volt. (vs)

Pilisvörösvár Aljegyzőt keresnek
Eredménytelen volt a korábban meghirdetett aljegyzői pályázat. A városnak szüksége van azonban a betöltött tisztségre, ezért a képviselő-testület újabb pályázatot írt ki. (vs)

Tinnye Robbanószer
Második világháborús lövedéket találtak a falu határában. A lövedéket a tavaszi mezőgazdasági munkák során egy munkagép fordította ki a földből. A megtalálók értesítették a rendőrséget és a polgárőrséget, a helyszínt biztosították, a tűzszerészek a veszélyes tárgyat elszállították. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!