Hírek

2005.04.20. 06:51

Kétkapu a négyes döntőért

Ma a visszavágók következnek a vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Malonyai Péter

Minden tekintetben kiütötte a Domino-BHSE a Szpartak Volgográdot a BL-negyeddöntő első meccsén. A bombaformában lévő magyar bajnok hét góllal (13-6) nyert a Kőér utcában, s a súlyos vereség pedig elegendő volt az oroszoknak ahhoz, hogy föladják a pályaválasztói jogukat. Sőt. Bevallottan a bajnoki rájátszásra készülve a Dominóval kétkapuznak Budapesten, a fölkészülés egyik állomásának szánják a mai kupameccset is. A Domino háza táján örülnek annak, hogy nem kell utazniuk, pénzt, időt és fáradságot spórolnak meg vele. Így a játékosok összpontosíthatnak a pólóra.

A hét olimpiai bajnokkal (Gergely, Vári, Benedek, Fodor, Kiss G., Molnár T., Biros) kiálló együttes ma (Kőér utca, 19 óra) is bizonyítani akarja, hogy nem csökkent a november óta tartó lendülete, s hogy fölkészült a Vasas elleni bajnoki döntőre.

A Vasasnak nincs sok esélye a Pro Recco elleni visszavágón. Az olaszok budapesti győzelmük után (10-6) aligha buknak hazai vízben. Földi László, a Vasas mestere a vereséget elsősorban azzal magyarázta, hogy játékosainak alig van nemzetközi tapasztalata. A csapat azóta bejutott a bajnoki döntőbe, ami növelheti a játékosok önbizalmát, és arra elegendő lehet, hogy szoros meccset vívjon a gárda. Megjegyzendő: a tavaly óta Kásás, Madaras és Varga Tamás távozásával meggyengült csapattól tiszteletre méltó tett, a BL-negyeddöntőbe jutás is.

Csak a Domino és a Pro Recco mehet biztosra

Három olasz, két magyar, valamint egy-egy orosz, szerb-montenegrói és horvát csapat küzd a BL májusi négyes döntőjébe jutásért. Az első mérkőzések eredményei: Domino-BHSE–Szpartak Volgográd (orosz) 13-6, Vasas-Pro Recco (olasz) 6-10, Brescia (olasz)–Posilippo (olasz) 8-8, Jadran Herceg Novi (szerb-montenegrói)–Jug Dubrovnik (horvát) 8-8.

Három olasz, két magyar, valamint egy-egy orosz, szerb-montenegrói és horvát csapat küzd a BL májusi négyes döntőjébe jutásért. Az első mérkőzések eredményei: Domino-BHSE–Szpartak Volgográd (orosz) 13-6, Vasas-Pro Recco (olasz) 6-10, Brescia (olasz)–Posilippo (olasz) 8-8, Jadran Herceg Novi (szerb-montenegrói)–Jug Dubrovnik (horvát) 8-8. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!