Hírek

2005.04.30. 00:00

Kifosztották egy francia biztonsági cég dolgozóját

Bűnügyi-technikai eszközöket és hordozható számítógépet loptak el egy 32 éves francia állampolgár VW Passat személygépkocsijából – adta hírül a BRFK. Az autó csütörtökön a IX. kerületi Sóház utcában, a vásárcsarnok parkolójában állt.

Szemán L.

A Reggel megtudta, hogy a hölgy egy francia biztonsági cég alkalmazottja, a bűnügyi-technikai eszközök pedig optikai egységek és fotóeszközök, illetve szupermini videokamerák. Ilyeneket használnak egyebek mellett rejtett megfigyelésre is. Kereskedelmük Magyarországon nem tiltott, ám felhasználásuk rendkívül szigorú szabályokhoz kötött. Beépíteni őket – például egy lakás megfigyelésére – csak a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat jogosult –  bírói engedéllyel. Nem sikerült megtudni, hogy a szerkezetek állami megrendelésre érkeztek-e vagy a „szabadkereskedelemben”. A tolvajt, Sz. Pétert (28) egyébként elfogták a XIII. kerületben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!