Hírek

2005.04.11. 06:50

Kiütéses lila-fehér diadal

A vártnál magabiztosabb győzelmet aratott az Újpest. A lila-fehérek végig tudatosabban játszottak az erőtlen Vasas ellen.

Lázár Lajos

A hazaiak kezdtek lendületesebben, mezőnyfölényben játszottak, de az első fél órában a fölény ellenére kapura kevés veszélyt jelentettek. Az újpesti támadási kísérletek többsége lesen akadt el. A 33. percben szerzett vezetést a lila-fehér együttes. Fehér visszahúzta Gaált, a játékvezető azonban tovább engedte a játékot. A leálló Vasas-védők között kilépő Tóth Norbertet a kivetődő Posza buktatta. Arany büntetőt ítélt, és a 11-est a sértett értékesítette (1-0). Két perccel később Simek adott középre, és az érkező Tóth N. az ötösről a kapuba továbbított (2-0). Az esetnél Posza megsérült, a szünetben le kellett cserélni a kapust. A 45. percben Feczesin tört kapura, Janjics az utolsó pillanatban beérte, és szögletre szerelte. A beívelt szögletet a berobbanó Vanczák a kapu jobb oldalába fejelte (3-0).

A második félidőt a Vasas kezdte jobban, de említésre méltó helyzetet nem tudtak kialakítani a piros-kékek. A 67. percben tíz főre fogyatkozott az Újpest, mert Tóth N. megkapta második sárga lapját. A 74. pecben a Vasas fölénye ellenére a lila-fehérek előtt kínálkozott gólszerzési lehetőség, de Fehér jó helyzetből mellé lőtt. Nem sokkal ezt követően Simek a felső lécet találta telibe. A 78. percben Rajczi kilépett a Vasas-védők között, és hét méterről a kapuba gurított (4-0). A 90. percben ismét Rajczi veszélyeztetett, kapura vezette a labdát, de a kifutó Tóth buktatta. A játékvezető 11-est adott, amit Rajczi rúgott, Tóth azonban kiütötte a labdát.

A fölényes hazai siker

November 27-e óta kapott összesen annyi gólt a Vasas, mint most 90 perc alatt az Újpesttől – pedig a második játékrészre beállt újonc, Tóth Zoltán még kivédett egy büntetőt is. Az Újpest ebben a szezonban a Szusza Ferenc Stadionban először nyert négy góllal. Hatodik mérkőzésén, Békéscsabán 5-0-ra verte a helyi lila-fehéreket – mind-eddig ez a legfölényesebb sikere –, hazai pályán rúgott ugyan egy négyest november 27-én a Diósgyőrnek, de akkor kapott egy gólt.

Így látták az edzők

Mészöly Géza (Újpest): Büszke vagyok arra, hogy játéko-saim átérezték ennek a meccsnek a fontosságát. A kiállítás után is növelni tudtuk előnyünket, és ez biztató lehet a jövőt illetően.

Egervári Sándor (Vasas): Nem játszottunk jól, de az első tizenegyesig tartottuk magunkat. Nem mi voltunk a mérkőzés esélyesei, ennek ellenére jobb teljesítményt vártam csapatomtól.

Egervári Sándor (Vasas): Nem játszottunk jól, de az első tizenegyesig tartottuk magunkat. Nem mi voltunk a mérkőzés esélyesei, ennek ellenére jobb teljesítményt vártam csapatomtól. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!