Hírek

2005.04.02. 00:00

Marika kilógat az ablakon!

Címkék#Vélemény

Egy férfi elrabolta a nevelőszülőktől gyermekeit. Azt mondta, csak a legfőbb ügyésszel áll szóba. Az ártatlanságát szeretné bizonyítani.

Tóth Tímea

A legfőbb ügyésszel akarok beszélni! Menjenek el a rendőrök, nem bízom bennük! – kiabálja a feldühödött apa a panelház harmadik emeleti erkélyéről. Mellette két lánya, Zsüliett és Leila. Mindketten keservesen zokognak. A ház előtt összesereglett tömeg értetlenül áll. A tűzoltók és a rendőrök is tehetetlenek. Megszólal a telefonom, az apa hív. Jöjjön fel, el akarják vinni a gyerekeket! Segítsen! – kéri Sándor Tibor kétségbeesésében. A férfi már egy nappal korábban a Reggel segítségét kérte. Csak egyet akart, a gyermekei vele maradhassanak. Látszott, hogy a nyolc- és a négyéves lány is csak ezt akarja, nem mennek vissza Hernádszentandrásra.

A volt nejem 2001-ben börtönbe juttatott, azt állította, rendszeresen verem – kezdi a férfi a mesét. – Egy év, kilenc hónap után szabadultam. Azóta próbálom bizonyítani, hogy ártatlanul csuktak le. Mindenhol korrupcióba ütközöm. Elakadnak a leveleim, sem a kazincbarcikai bíróság, sem a rendőrség nem áll velem szóba. Pedig bizonyítékaim vannak! – mutat a szekrényre. – Most rágalmazásért állok perben több hatósággal. Közben a feleségem nevelőszülőkhöz adta a gyerekeimet.

Marika néni azzal fenyegetett, hogy kilógat az ablakon, ha a búcsúzáskor elsírjuk magunkat – szól közbe Leila. – Nem engedi, hogy fogat mossunk, és fürödni is csak hetente egyszer lehet. Itt ezt a foltot is ő csinálta – mutat a hasára. Zsüliett vidáman játszik, még nem érti, mi történik. Apával van, csak ez számít.

Szeretném visszakapni őket, de amíg eljárás folyik ellenem, nem ítélik nekem őket. Azt szeretném, hogy a legfőbb ügyész meghallgasson. Csak benne bízom. Ezért nem viszem vissza őket Magyarékhoz, talán így meghallgatnak végre.

A történet a rendőrökkel teli lépcsőházban folytatódik. Tibor néhány egyenruhást már beengedett a lakásba. Most engem szólítanak. Egy túsztárgyalót, két rendőrt, a megszeppent csöppségeket és Tibort találom a kedves kis lakásban. Az apa ismét a történetét meséli, ezúttal a rendőröknek. Nekik egy céljuk van, megoldani a helyzetet. A nyolcéves Leila próbálja megakadályozni, hogy apját elvigyék a rendőrök. Nem bír a parányi lánnyal a tucatnyi felnőtt. Végül rábeszéljük, együtt bemegyünk a kapitányságra. – Ebből a történetből nem mehet ki semmi! A férfinak valószínűleg igaza van –jegyzi meg közben egy rendőr. Este hétre a gyerekek újra otthon vannak, Tibort még hallgatják a rendőrök. Talán volt értelme ennek az egésznek…

A nevelőszülő szerint családi viszály a háttér

Magyar Jánosné, a nevelőszülő nyolc gyermeket nevel, közülük kettő a sajátja. Azt mondja, soha nem bántotta őket. Leila és Zsüliett másfél éve van náluk. – A múlt héten támadt ránk az apa, amikor az anya elvitte a gyerekeket – mondja. – Előtte minden rendben volt. De már nem szeretném visszakapni a kislányokat. A Miskolci Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatnál eddig senki sem panaszkodott Magyarékra. Sólyom Pálné igazgatóhelyettes elmondta, hogy rendszeresen ellenőrzik őket a családgondozók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!