Hírek

2005.04.15. 00:00

Megtámadom a közös döntést

TILTAKOZÁS - Olvasónk panaszolja: a társasházban, ahol lakik, a lakóközösség el akarja adni a tetőteret. Az úr fél, hogy a vékony mennyezeten át egész nap hallgathatja majd a lábdobogást.

BAMA

A tetőtér eladásához a tulajdonosok által lakott területnek megfelelő négyötödös többségi akarat szükséges. Azaz szavazáskor már nem a házban élők mindegyikének igenje kell – mondta el dr. Égertz Andrea ügyvéd. Az új szabályozás az általuk lakott négyzetmétereket tekinti alapnak. A tulajdonosok tehát négyzetmétereket „képviselnek”, amelyek összességének négyötödéről van szó. Negyven négyzetméter birtokosának szavazata kisebb súllyal esik latba, mint száz négyzetméter lakójáé. A közösség dönthet úgy, hogy értékesíti a tetőteret.

Az adásvétel létrejöttével párhuzamosan a társasház alapító okiratát is módosítani kell. A tetőtér ugyanis osztatlan közös tulajdon volt, minden lakáshoz hozzátartozott. Ha másvalakié lesz, a házon belüli tulajdonviszonyok megváltoznak. Ezt a dokumentumban rögzíteni kell. Lakótársaink tehát meghozták a közös döntést, de mi azt ellenezzük. A határozatot hatvan napon belül bíróságon megtámadhatjuk. A sikerhez bizonyítanunk kell, hogy a döntés sérti érdekeinket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!