Hírek

2005.04.20. 00:00

Nagy ívű váci elképzelés a Duna fölé

Lázin M. A.

Hétfőn mutatta be dr. Bóth János, Vác polgármestere a város határába tervezett híd tanulmányterveit. Az új átkelő megvalósítása mai árakon számolva mintegy tizennyolcmilliárd forintba kerülne. A beruházás jelentőségét kiemeli, hogy a folyam ötvenöt kilométeres hosszában csak hajó- és kompösszeköttetés van a két part között. A tervezésben konzulensként közreműködő váci főépítész, Philipp Frigyes szerint a hidat egy további úttal az M3-ashoz lehetne csatolni.

További előny lenne, hogy a környéken élő több tízezer ember előtt új gazdasági lehetőségek nyílnának meg. Az átkelő kialakításánál a tervezők messzemenően igyekeztek figyelembe venni a természetvédelem érdekeit. A hozzá kapcsolódó utak közül ugyanis több érinti a Duna–Ipoly Nemzeti Park területét. A polgármester azt szeretné, ha a hidat beemelnék a Nemzeti Fejlesztési Terv 2007–2013 között megvalósítandó elképzelései közé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!