Hírek

2005.04.14. 07:48

Sok házban leállhat a fűtés pénteken

Átlaghőmérsékletet vagy időpontot kell megjelölni, amelyek esetén folytatódhat a távfűtés. A házak többsége szerződött a szolgáltatóval.

Bak Mihály

Péntek este sok budapesti házban leáll a fűtés. Azokban, amelyek a távhőhálózaton keresztül kapják a meleget, de nincs szerződésük a Főtáv Rt.-vel az automatikus fűtéshosszabbításra április 15-e utánra. Mivel már nincs átalányfizetés, továbbá hivatalos fűtési idény sem, a távfűtés folytatására kétféle módon van lehetőség – tájékoztatta lapunkat Lá-zár Róbert, a Főtáv munkatársa. A fővárosi épületek többségének megállapodása van a szolgáltatóval, ezekben a hűvös idő miatt
a vállalat – ha indokolt – melegen tartja a radiátorokat. Különösen szükség lehet erre a napokban, amikor az éjszakai hőmérséklet tíz fok alá is csökkenhet.
A lakóközösségek napi átlaghőmérsékletet vagy határozott időpontot jelölhetnek meg a Főtávval kötött szerződésben az április 15-e utáni időszakra vonatkozóan. A cég ezek alapján jár el a házak fűtésének be- vagy kikapcsolásában. A leállított szolgáltatás visszakapcsolása négy órát vesz igénybe. A pluszfűtési szerződés írásban módosítható is (akár az időpontra, akár az átlaghőmérsékletre nézve), ha a fázós lakók ezt igénylik.A legutóbbi drágulás a távhőszolgáltatásban 7,4 százalék volt, de az idei tél és kora tavasz egyenlőtlen hőmérséklete miatt áprilisban fogjuk
fizetni a legnagyobb havi díjat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!