Hírek

2005.04.23. 00:00

Sörözőben adta el a két műkincset

Vacsorameghívással szeretné megköszönni a rendőrök gyors felderítésést gróf Károlyi Lászlóné. Az ükanyjáról és férje ükapjáról készült olajfestményeket kedd délután, a fóti Károlyi-kastély nyitott ablakán keresztül lopták el.

N. E. D.

– Leültem az íróasztalomhoz, előrenéztem, és láttam, ükanyám képe eltűnt – mondta lapunknak a grófné. – A férjem épp jött vissza a lovaglásból, ő pedig az ükapjáról készült festmény eltűnését vette észre.

Kiderült: a képeket egy fóti fiatalember lopta el. A nyomozók két nap alatt eljutottak hozzá, és egy XVI. kerületi sörözőben fogták el. Épp akkor, amikor a negyvenmillió forintot érő képekért harmincezer forintot vett volna át. – Átvertetek, fizessetek ki! – kiabálta elfogásakor M. András (25), aki a televízióból értesült a képek valódi értékéről. A fiatalember bilincsbe verését végignézte a vevő, aki távolabb állt a tolvajtól, így nem is tudhatták, ki ő. Nem sokkal később telefonált is a rendőrségre, és bevitte a nyomozóknak a képeket. Az értékes műkincsek egyike megsérült, de gróf Károlyi Lászlóné szerint kijavítható. A gyors elfogás résztvevői jutalmat kaptak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!