Hírek

2005.04.30. 00:00

Sündisznós, szendvicses demokrácia

Emlékezetes marad az áprilisi Fővárosi Közgyűlés. Nemcsak azért, mert mindkét napjára jutott egy tüntetés, hanem a miatt a diák miatt, akit szóhoz engedtek jutni a Tisztelt Házban.

Zsidai Péter

A fiatalember szenvedélyesen, kímélet nélkül bírálta az iskolája bezárásáról döntő képviselőket.
Megosztotta például a karzaton szerzett tapsztalatait. A képviselőnő egy sündisznóbábuval játszik, a másik egy kozmetikai katalógust ad tovább. A képviselő sportlapot olvas, vagy szendviccsel a kezében rohan be szavazni a büféből, mert megszólalt a csengő.
A szónok feltette a kérdést: milyen alapon és kinek az érdekében tudnak így dönteni ezek a képviselők? Milyen az a demokrácia, amelyből ízelítőt adnak nekik? Miért történhetett meg, hogy márciusban több mint nyolc órát várakoztatták őket? Még a kutyaürülék-kampányról is előbb tárgyaltak, mint az ő sorsukról.
A kegyetlen tükörkép bemutatása nem járt egyértelmű sikerrel. Az ellenzéki képviselők mind megtapsolták. Egy részük azonnal áthárította a leírást a koalíciós kollégákra. Mások nem nyilvánítottak véleményt, mert a büfében a Fradi–Újpestet nézték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!