Hírek

2005.04.28. 00:00

Sürgetik a kormánybiztos kinevezését a civilek

Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz fordultak a 10-es út új szakasza ellen fellépő civil szervezetek. Kormánybiztos kinevezését sürgetik, mivel szerintük elavult az érintett régió közlekedési koncepciója.

Kiss G.

– A mostani tervek a hetvenes években készültek – mondta lapunknak László Erika, a Piliscsabáért Egyesület titkára. Szerinte feleslegesen költetnének el tizenhárommilliárd forintot az új útszakaszra, mivel az egyetlen településről sem terelné el a forgalmat. – Tehát szó sincs elkerülő útról, a tervezett nyomvonal kizárólag egy új bevásárlóközpontot szolgálna ki, mondta László Erika. Szerinte az M0-s utat sem kellene továbbépíteni, mivel az uniós támogatásból két közlekedési folyosó épül meg Budapest keleti és nyugati oldalán. – Az új 10-es útra szánt pénzből valódi elkerülő szakaszokat kellene építeni és a tömegközlekedési eszközöket fejleszteni – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!